Visul de a avea o casă cu semineu, dacă-l analizăm mai în de-aproape, pare împrumutat din filmele americane. Clima României nu e tare blândă de-a lungul anului, iar statul la foc când afară plouă ori e frig are o aură romantică. Posibil că suntem fascinați de foc și din motivul că a trebuit să îl furăm de la zei. Căldura și puterea lui nu ne-a fost dată ușor, de unde vine și atracția noastră.
Semineele din ziua de azi s-au îndepărtat mult de imaginea pe care o aveau la apariția lor. Chiar utilitatea e diferită. Dacă la început, el era format dintr-o construcție din piatră asezată în mijlocul încăperii în jurul căreia stăteau toți membrii familiei sau cei care veneau în vizită pentru a se încălzi și unde se putea pregăti mâncarea, azi s-a mai păstrat funcția de încălzire, iar simțul nostru estetic a cerut ca un semineu să fie și un obiect decorativ care să aducă un plus unei încăperi.
Din ce e compus un semineu, v-am spus deja. Azi am ales o altă abordare. Ce facem când nu le mai folosim și le avem construite? Nu mă gândesc la cele cumpărate din magazine, ci la cele pe deschise, pe care le vedem în filme. Probabil că nu foarte mulți dintre voi vor rezona cu acest subiect, posibil chiar să ne criticați spunând că nu prea e cazul de discutat despre idei adorabile pentru decorarea unui semineu nefuncțional, cât timp găsim rar prin case unul funcțional. Dar haideți să visăm! Haideți să visăm momentul când dacă ne dorim ceva, se împlinește!
Vă las în continuare cu imagini, fără vreo descriere. Sunt destul de pline de explicații și de inspirație încât vorbele mele n-ar face decât să vă întrerupă firul imaginației. Dacă ați mai citit ce-am scris eu, o să vă dați seama că preferatul meu e cel transformat în raft pentru cărți. Dar aici nu e vorba doar de mine, dumneavoastră ce preferați?