Tehnica aranjării meselor festive include utilizarea unor accesorii profesionale, destinate pentru astfel de evenimente și care, chibzuit alese ridică nivelul percepției de la comun la elegant, cu doar câteva ajustări. Toți apreciem tehnica plierii șervețelelor, care ne așteaptă pe farfurii și admirăm piesele folosite pentru aranjamentele profesionale de mese. Sunt detalii mărunte, aproape trecute cu vederea, care însă, ca tot unitar oferă chiar și celor care nu le observă individual o stare de bine, o aură aparte de sărbătoare și festin.
N-ați stat niciodată să vă întrebați de unde provin aceste accesorii profesionale, cine le-a imaginat, forma, materialul, dimensiunile și finisajul? Nu cred, însă sunt convins că segmentul reprezentat de piesele realizate din lemn pot fi o nișă care merită atenție din partea meșterilor. Sunt piese mici, unde consumul de material lemnos este foarte scăzut, iar valoarea finală conține în mare parte doar manopera și calitatea execuției.
Sunt esențe de lemn exotic care au fibra surprinzătoare, însă cu finisajul corespunzător chiar și esențele de lemn autohtone se pretează la lucrări de excepție. Imaginația are un aport covârșitor, iar cei care sunt capabili să conceapă forme și realizări migăloase pot produce piese din lemn cu titlul de accesorii profesionale pentru aranjarea meselor festive care să fie extrem de apreciate.
Inele din lemn pentru servetele
V-ați gândit citind până aici unde s-ar putea cumpăra? Dacă există un magazin specializat pe accesorii profesionale de acest gen? Eu nu am cunoștință, ceea ce mă face să cred că piața este liberă, neocupată, iar segmentul care utilizează astfel de accesorii este din partea superioară a calității, deci dispus și să plătească pentru exclusivitate și noblețe. Servetele marca Duni puteți cumpăra din magazinul online www.serveteleduni.ro
Suporturi din lemn
Imaginile din acest articol sunt de pretutindeni și de nicăieri, sunt sugestii pentru realizări pe care un novice, care nu știe cât de greu e să prelucrezi lemnul le poate aborda într-un mod aparte, găsind soluții surprinzătoare. Îi desfid pe cei care afirmă că doar cu o pregătire solidă ar trebui să ne ocupăm de prelucrarea lemnului. Am văzut piese fabuloase realizate de oameni școliți pe Youtube, astfel încât limita este doar propria voință.
Vă îndemn să vă murdăriți pe mâini, poate nu cu scop comercial, ci cu unul recreativ.
Cu drag, de meștereală!