Dacă îți place să porți alb se spune despre tine că ești o persoană echilibrată, pozitivă și optimistă. Probabil cauți un stil de viață simplu, dar nu simplist.
Mie albul îmi exprimă claritate, lumină, dar mai ales recunoaștere. La fel ca și în garderobă, când vine vorba de interioare în această non-culoare, lucrurile devin mai complicate. De ce? Pentru că albul este suav, puternic si expansiv. Poate exprima sentimente contradictorii de liniște, pace sau sobrietate și răceală.
Folosirea albului într-un mod corespunzător ţine de alegerea modelelor, a tonalităţilor şi a accesoriilor. Trebuie să ținem cont de faptul că albul are întotdeauna capcanele lui. Personal până de curând mă feream de amenajările albe, mi se păreau sterile, lipsite de viață și sentiment. Acum însă spun că poate fi extrem de confortabil cu câteva perniţe pufoase şi colorate sau cu contrastul mobilierului din lemn masiv de cireș, mahon sau nuc.
Mi-am propus pentru astăzi un tur al unei case “ albe” cu multe sfaturi privind amenajarea fiecărei camere.
Albele dormitoare
În dormitor, albul poate exprima pace, linişte şi creează un mediu potrivit pentru odihnă.
Pereţii vopsiţi în alb atrag şi reflectă mai bine lumina naturală. Aşternuturile albe pot să confere unui dormitor un aer sofisticat, curat, ordonat. Oglinzile pot fi folosite pentru a da puţină strălucire spaţiului, iar etajerele pentru a accentua obiectele preferate şi a le favoriza în cadrul încăperii. Obiecte vechi, recondiţionate şi vopsite în alb pot deveni decorative, artistice.
Nu uitaţi de accesorizare! Folosiţi cu încredere obiecte de decor şi materiale, pattern-uri şi texturi variate.
Living-uri albe
Pentru un living eclectic, puteţi folosi o combinaţie de nou şi vechi, obiecte vintage sau recondiţionate. Încăperea va avea un suflu dinamic. Folosirea lemnului mai „încălzeşte” atmosfera şi creează o mişcare subtilă. Folosirea de perniţe creează acelaşi efect.
Albele băi
O oglindă folosită ca obiect decorativ şi nu neapărat cu scop practic, oferă un punct de interes pentru încăpere. O temă bine gândită transformă o baie anostă într-una interesantă şi chic. Decorează cu flori, steluţe de mare, scoici, prosoape etc. care să corespundă temei.
Bucătării albe
Indiferent de look-ul căutat, contemporan sau rustic, urban sau clasic, albul se potriveşte la fix. Exprimă ordine, curăţenie, strălucire. O bucătărie albă pare mai mare şi mai aerisită.
Finisajele de lemn completează foarte bine fundalul neutru. Foloseşte veselă colorată, prosoape de bucătărie cu desene, sau amplasează o tăbliţă pentru cumpărături pentru a da un aer vesel întregului spaţiu. Vopseşte interiorul unui dulap alb în culori vii, puternice.
Cu drag de albele interioare. Sunt si negre … să știți !
Articole cu piese din portofoliul nostru pe teme similare – Amenajare din Austria – cu alb și tonuri ninse de culoare și Design interior alb cu mobila din lemn masiv fabricată la Baia Mare