Doamnelor și domnilor, știm că așteptați cu nerăbdare să aflați care va fi culoarea anului 2019!! Compania Pantone a desemnat Living Coral, câștigătoarea acestei competiții. Dacă era o competiție… În primul rând, e neapărat nevoie să aflăm cine e Pantone și cine sunt ei să decidă culoarea anului.
Pantone și-a început activitatea în New York în anii `50, având ca obiect de activitatea printurile. Fondatorii, doi frați, au angajat part time, după câțiva ani, un proaspăt absolvent de facultate, cunoscător în ale chimiei pe numele Lawrence Herbert.
Acesta a sistematizat și a simplificat producția de pigmenți și de cerneală pentru imprimare a companiei, ducând-o în câțiva ani la profit, în timp ce alte divizii ale companiei erau pe pierdere. Desigur, Lawrence Herbert a cumpărat compania de la cei doi frați, redenumind-o Pantone.
Experții Pandone aleg de 19 ani deja, culoare fiecărui an. Culoarea anului 2018 a fost Ultraviolet, acum trecem la Coral. Pare că trăim vremuri vesele. Din anul 2000, ei se întâlnesc de două ori pe an într-o capitală din Europa cu reprezentanți din țări diferite, iar după două zile de dezbateri, aleg culoarea anului. Rezultatele întâlnirii sunt publicate în Pantone View, pe care designerii de modă, florarii, designerii de produs, îl cumpără pentru a se ghida în planificarea viitoare.
„Influenţa de anul acesta a fost mediul înconjurător”, a explicat Laurie Pressman, vicepreşedinte al unei unităţi Pantone. „Am avut în minte frumuseţea pe care o vedem în natură şi importanţa ocrotirii mediului. Gândiţi-vă la recifele de corali care adăpostesc şi susţin viaţa marină şi iată că încep să dispară”. [sursa]
Coralul a apărut în forță acum câțiva ani pe piață. Noi o vedem cel mai repede și cel mai bine în culorile predominante în magazinele cu haine. Apoi, pe culorile de pe unghii. Într-un mod mai discret, apar și pe ambalajele produselor de machiaj. Țin minte că într-o vară, majoritatea fetelor aveau pedichiura de culoarea coral. Sigur, pe o piele bronzată arată foarte bine.
În materie de mobilier, cred că e necesară prudența. O fi coralul culoare energizantă, dar ce-i prea mult strică.
Cu drag de zile colorate!