Stau stramb si ma gindesc cit se poate de drept la acceptiunea generala a conceptului de amenajari rustice. Poti lua o masa scorojita, veche, sa o pui acasa intre sticle si inoxuri si sa fluturi fericit din gene ca ai ceva rustic in casa.
Ntz… nu cred ca asa se face, desi gusturile nu se discuta. Parca imi vine sa cred totusi ca rustic inseamna un tot unitar, adica vrei nene rustic, iti faci rustic tot, da’ tot. In incaperea cu pricina doar, nu trebuie sa molipseasca intreaga casa, dar nici contrastele mari intr-o locuinta nu sint apreciate.
Incaperea care se preteaza la amenajare cu acest gen este sufrageria sau partea de dining. Masa este punctul central din jurul careia construim intregul aranjament. Parti de mobilier mai pot fi atinse de tendinta de aspect mai brutal, nefinisat sau natur a lemnului. Mai poti adauga nuante de vintage, care in opinia mea fac bine la originalitate si cel mai important: urmareste o idee generala, dar personalizeaza-o sa se simta ca TU ai facut alegerea.
Nu ma pot decide care-mi place mai mult din amenajarile de mai jos, cred ca gusturile mele sint moderate si inclinate spre aspectele practice ale utilizarii mobilierului.
În ideea de amenajari rustice cred că baza de elemente de design provine din propria experiență, influențată de elementele inmagazinate în spațiul rural sau de cabană trăit de fiecare dintre noi. Poate că rustic înseamnă lemn natur, sau elemente desprinse din viața la țară, crescutul și păstoritul animalelor sau afinitatea către excursii și drumeții în natură. Orice poate constitui un element rustic, atâta vreme cât lemnul face parte și excludem metalul sau sticla. Betonul nici nu poate fi imaginat într-o amenajare rustica.
Cu drag, de moda veche.
2 comentarii Adaugă comentariu
Super fain