Artarul japonez – un element distinctiv pentru peisagistică

Artarul japonez

De sute de ani fost crescut și admirat decătre grădinari pentru aspectul său mirific, pentru frunzele de un colorit viu, diferențiat pe subspeciile sale. Acești copaci frumoși aduc un plus unic pentru orice grădină, cu frunze variind de la forme de dantela delicata  la un frunziș multicolor intr-un curcubeu de culoride la roșu și verde la roz cu o evidențiere aparte a celor albe. Designerii peisagiști iubesc artarii japonezi, deoarece ei pot fi folosiți în atât de multe moduri în peisajul grădinii.

Artarul japonez

Cele mai multe centre de peisagistică sau pepiniere sunt în situația de a face greu față cererii specifice pentru fiecare amenajare particulară și de aceea creșterea arțarilor de feluri cât mai variate, în ghivece, se poate dovedi o afacere profitabilă. Cu siguranță, alegerea de a cultiva cu grijă o diversitate cât mai mare se va dovedi benefică atunci când proprietari sau peisagiști vor porni în căutarea copacului perfect asortat grădinii lor.

Exista sute de soiuri pentru artarul japonez, cu variații infinite de culoare, formă, tip de frunze și mărime. Asta poate fi de-a dreptul confuz pentru un începător, așa că amintiți-vă că de cele mai multe ori artari japonezi se împart în două categorii mari, frunze normale și  frunze larg despicate, plus diferențierea în două culori primare, roșu și verde. Cei cu frunza tăiată de asemenea, numită frunze dantelă sunt soiuri denumite dissectum”, de exemplu, Acer palmatum dissectum.

Deși este nevoie de timp pentru a alcătui o suită largă de artari japonezi de înaltă calitate, aceasta poate merita pe deplin așteptarea. Prețurile actuale ale soiurilor comune, cum ar fi Bloodgood la pepinierele cu amănuntul sunt în jur de 80 dolari până la 120 dolari pentru copaci înalți de 2 m în ghivece și de la 125 dolari la 200 dolari pentru copaci cu diametrul trunchiului de 5-6 cm. Soiurile rare pot aduce de două ori mai mult. Dacă sunteți în căutarea pentru o nișă profitabilă în lumea arborilor de amenajare a curților, artarul japonez ar putea fi tocmai ceea ce căutai. Mulțumirea merge dincolo de profituri, cu satisfactia de a creea acești copaci frumoși. Un beneficiu secundar ar fi că deții o mică colecție de aceste specimene în curtea ta pentru altoire pentru a produce copaci și mai unici.

Imagini cu artarul japonez

Artarul japonez

Artarul japonez
Artarul japonez
Artarul japonez
Artarul japonez
Artarul japonez
Artarul japonez
Artarul japonez
Artarul japonez
Artarul japonez
Artarul japonez
Artarul japonez
Artarul japonez

Artarul japonez

Cu drag, de frumos.
Photo credits – Rona Black
arbori pentru amenjari de gradini si peisagistica
29 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.