Atunci când ai de readus la viață o piesă veche de mobilă din lemn masiv, peste care timpul a trecut mai puțin fericit, care s-a micșorat din cauza uscării lemnului, îți recomand să alegi un mod de finisaj ”patinat”. Patina mai închisă la culoare, aplicată pe colțurile cu probleme, cu ”luft-uri” adică unde distanța dintre elemente este mare, evidentă și supărătoare, estompează vizual diferențele dimensionale.
Am găsit prin depozit o comodă cu 10 sertare, din masiv, la care din cauza diferențelor de temperatură succesive, ani la rând, lemnul masiv de stejar a lucrat. Utilitatea ei este aproape de ne-egalat, cele 10 sertare găzduiesc atâtea lucruri încât dacă le scot, umplu o cameră. Singura ei problema, pe când era lemn natur, nefinisat a fost că la sertare se vedea clar o diferență, spațiile erau prea mari. Am ales o culoare French Antik plus patină, aplicată cu atenție pe toate colțurile, dungile, spațiile de îmbinare.
Rezultatul este o piesă utilizabilă, frumoasă și cromatic plăcută. La fel poate arăta și dresorul cu 15 sertare din brad, din secțiunea Piese unicate. Cred că prețul este acceptabil, prietenul meu Cipri și-a achiziționat unul și e tare încântat. Concluzia lui e similară cu a mea, încap atâtea în el încât acum nu s-ar putea despărți de el.
Finisaj pentru mobila veche
Un anunț real de vânzare de mobila veche din România –Vand mobila veche in stil florentin