Cand vine vorba de bunici si de copilarie, mai tot timpul se intrevede un zambet in ochii celui care povesteste, dar si pe chipul celui care asculta. Parca sunt pasaje dintr-o carte veche, cu pagini ingalbenite de patina timpului. Traiesti o senzatie de liniste si de confort care te poarta in timp, undeva departe, cand nu aveai nici o grija pe lume.
Viteza zilei de azi, insa, te face sa intri intr-un vertij al grijilor cotidiene care umbreste aproape total aceste amintiri placute.
Din fericire, ele nu se vor sterge niciodata, iar pentru ca sa le simtim si mai aproape, putem sa cream acea atmosfera “vintage” in orice colt al locuintei noastre.
Avem nevoie doar de cateva obiecte “de pe vremea bunicilor”. Ele se integreaza perfect in ambientul casei pentru ca sunt incarcate de semnificatii si de bun gust.
Iti aduci aminte de masina de cusut a bunicii? Cat de frumos a fost lucrata! Inca se vad foarte bine detaliile de pe tablia pe care bunica, odinioara, cosea… Undeva, uitat in pod, sigur este si fierul de calcat, greu, plin de carbuni si cu maner curbat din lemn. Dar de jucariile din lemn, iti amintesti? Caluti, trenulete, instrumente muzicale lucrate cu atata migala! Apoi, oglinda mamei care pastra in sertarasele ei diverse obiecte de dichis. Si cartile, da, cartile cu povesti nemuritoare care te purtau pe taramul infinit al fanteziei!
Reinvie aceste amintiri, inserand obiecte “de odinioara” in casa ta! Ele vor da intotdeauna un aer cald si primitor.
Imagini de suflet, din colectia personala, cat poate sufletul sa-ncapa.

Pian de lemn

Masina de cusut cu cadru de lemn si pedala

Raft cu carti

Pictura pe lemn – Pianul

Oglinda cu rama de lemn

Arcada superioara a ramei de oglinda

Detaliu unui sertar pentru servanta

Dedicatie pentru prieteni pe o perna de pe canapea

Fier de calcat vechi

Raft Art Deco Traditional

in limba sanscrita cuvantul „dshapa” inseamna „rugaciune”, insa rostit pe o alta intonatie inseamna „trandafir”.