Barca din lemn – pentru navigatie, pentru depozitat cărți sau fotografie

barca din lemn

Dacă construiești o barca din lemn și intră apa-n ea, poți să o întorci cu prova în sus și o montezi pe un perete, fixezi polițe pe interiorul chilei și o prezinți victorios nevestei ca mobilier și rezultat util al timpului pierdut în garaj. Dacă în schimb iese prea mică, poate iarăși intră apa-n ea, atunci poți să o accesorizezi frumos și o dai unui atelier foto ca decor pentru fotografii de bebe ori copii.

Munca tâmplarului nu începe, nu se termină, ci doar se transformă, ca orice element chimic în natură. Poate a treia oară iese bine, nu intră apa-n ea și o pui pe Dunăre, cu vâsle și familie la bord ( care știe să înoate) și te mândrești la prieteni cu rezultatul muncii. Ceea ce trebuie să rețină oricine despre tâmplărie este că indiferent de pricepere și rezultat, munca unui pasionat de lemn și prelucrarea lemnului are totdeauna un final fericit. Primul fericit este cel care petrece timp încărcând-și moralul, bucurându-și sufletul și adăugând la bugetul familiei cheltuieli. Asta din urmă doar la început, că mai pe urmă, socoteala se schimbă și ajunge să se inverseze raportul financiar.

Despre o barca din lemn aș putea spune multe, am stat cu nasul în cărți citind despre navigatori solitari care au făcut înconjorul Pământului, am răsfoit revista Cutezătorii de prin ’70 și am construit în minte nenumărate ambarcațiuni. Yolă parcă-i spunea unei forme plutitoare cu velă pentru amatori, skiff cred că mai este un termen utilizat. Yacht sau yachting este și a fost mult prea departe pentru a îndrăzni să visez. Dacă totuși l-aș parafraza pe pedagogul de școală nouă a lui Caragiale, și eu cunosc un domn care și-a luat brevetul de navigator și se bucură de plăcerea velierelor într-un club select, pe sume considerabile, deci pot afirma că am oareșce legături cu navigația.

Revenind la tâmplari și barca din lemn vă recomand să dați o privire pe Facebook la Garajul cu bărci a lui Silviu care este și protagonistul ce m-a inspirat să scriu azi acest articol. El are toate cele 3 variante de bărci din lemn de care am menționat la începutul scrierii și drept dovada aveți imaginile mai jos:

Barca din lemn ca raft de cărți

Barca din lemn pentru studio foto

Barca din lemn reală, care plutește ( a se citi – nu intră apa-n ea)

barca din lemn
bărci din lemn pe ponton

barca din lemn

În seturile de imagini de mai sus am inclus si idei culese de prin lume, pentru justificarea pe deplin a bucuriei de a te juca cu lemnul. Nimeni nu poate estima valoarea reala a unui obiect ce are încorporat și sufletul celui ce l-a meșterit, însă va asigur că meșterul este primul care beneficiază de acest aport inestimabil.

produs american
Garajul cu barci – Silviu

Să știi meștere, că aprecierea muncii tale este reală, prietenii și cei care te apreciază la toate postările de pe Woodworking Romania sunt girul rezultatului de apreciat a muncii de plăcere pe care o faci. Gluma din început de articol despre apa care intră-n barca din lemn e chiar glumă. Pentru un brăilean adevarat care apreciaza sunetul apei ce se lovește de bordajul de lemn, pentru tâmplarul de la Garajul cu bărci am toată admirația.

Vânt în pupa Silviu, spor la treabă !

barca din lemn
23 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Buna ziua,

    Doresc sa achizitionez o barca de dimensiuni mici in scop decorative pentru petreceri. Daca aveti ofsrte va rog sa ma contactati

    Laur008800@gmail.com

  2. #2 Comentariu nou

    Bună ziua!

    M-ar interesa o bărcuță cu rafturi pentru cărți în sala de clasă.

    Aștept răspuns la adresa de e-mail: antonelacaprar81@yahoo.com

    Mulțumesc.

    Antonela

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.