Beneficiile lemnului în viața noastră sunt numeroase, însă dacă ne gândim la ele, ne gândim mai mult la partea materială, cea referitoare la căldura dată de arderea sa sau la folosirea lemnului ca materie primă pentru mobilier, construcții sau chiar bijuterii. Legat de bijuterii, probabil ne gândim la beneficii asupra stării noastre de spirit, dacă ne place designul lor.
Lemnul a fost cu omul dintotdeauna. Și a rămas înscrisă în spiritul nostru legătura puternică dintre el și noi. Despre beneficiile lemnului asupra sănătății fizicului nostru, nu doar a mentalului, se vorbește mai rar.
O organizație din Australia, Planet Ark, a redactat un raport în urma unui studiu prin care au afirmat că mobilierul din lemn dintr-o casă are mai multe beneficii asupra sănătății celor care locuiesc în ea. Mama Terra se îngrijește de noi mai mult decât ne îngrijim noi de ea. Alte studii au arătat că oamenii preferă să lucreze în birouri cu mobilier din lemn sau că dormind într-un pat din lemn, bătăile inimii noastre sunt mai reduse.
Lemnul ajută la scăderea răspunsului la stres, a tensiunii arteriale, a numărului de bătăi ale inimii și a nivelului de colesterol din organism. Tot el ajută la generarea stării de fericire și creșterea stimei de sine și creșterea capacităților cognitive.
În scop terapeutic, avem beneficiile lemnului de santal. Santalul este folosit mai mult în industria parfumurilor, pentru aromoterapie ori pentru produsele cosmetice. Sub formă de ulei poate ameliora foarte multe afecțiuni, ajută la scăderea febrei fiind foarte răcoritor pentru corp. E un bun ajutor la masaj. Partea internă a lemnului de santal este recomandat în tratarea infecțiilor vezicii urinare, medicii îl administrează pentru eliminarea pieterelor în infecțiile renale.
Apropo, știați că lemnul dulce nu e lemn, ci o plantă? Eu azi am aflat, documentându-mă pentru articol. Iar dacă vă lipsește lemnul din casă, avem un catalog online cu piese minunate să vă arătăm! 🙂
Cu drag pentru sănătatea dvs!