Până la urmă ideea de brad de Crăciun este oarecum și simbolică, dacă cineva stă și se gândește la imaginea dezolantă a containerelor de gunoi, ticsite de trunchiuri de brazi tineri, dezvelite de ornamente, imediat după Bobotează. Nu zic eu că mirosul de cetină nu-i fain, că tradiția îi musai de aruncat la coș și trebuie să inovăm totul, însă trebuie să ne asumăm și costurile acestei tradiții. Nu-mi vine să cred că a păstra tradiția înseamnă să tăiem pădurea, că de ferme de brazi de Crăciun putem vorbi prin România doar la nivelul de idee, atâtea câte sunt nu au nici un impact real.
Ideea de brad ecologic nu surclaseaza tema tradiționala, ci doar îi oferă o interpretare contemporana.
Dacă aș fi avut imaginile de mai jos înaintea serii de Ajun, cu suficient timp cât să demarez o campanie, mi-aș fi dorit tare mult să fi copiat ideea lui Ionuț, pentru bradul de Craciun. El a făcut bradul undeva prin nord, lângă Copenhaga, și când spun făcut, e literalmente FĂCUT, tot, pe de-a-ntregul. Bradul lor, e brad cu numele, cu simțirea și cu decorațiuni ca orice brad. Mi-a scris Ionuț ”Topor, ciocan, patent, cuițe, sarma + Lemne din lastarisul din fata blocului:) ” și prin asta închei și citatul și manualul de instrucțiuni pentru realizarea lui. Nu pentru anul ăsta, că deja e trecut, Moșul și-a lăsat cadourile, dar poate pentru la anu’, că mai trebuie brad, ca-n fiecare an.
Orice lucru bun începe cu o pauză și asta presupune brainstorming-ul familial, unde Ionuț și Raluca au participat fiecare pentru desenarea schemei de bază. Inițial au fost orizontale și paralele cu pardoseala, dar update-ul a făcut să se schimbe într-o înclinație anume, după unghiul tau, imediat după phi, pentru o realitate 3D neverosimil de autentică.
Apoi s-a trecut la pregătirea materiei prime, harvest-ul carevasăzică, etapa de asamblare, românească neoș, vero, cu sârmă și cuie, pentru o fermitate incontestabilă a întregii structuri.
Etapa finală presupune decorare, e drept, cam spartană, dar de un efect real.
Se condimentează cu o fotografiere diurnă și nocturnă plus share spre lăikuire pe Facebook.
Se consumă privat și se bucură public de aprecierea noastră unanimă !
Inserez mai jos si o parte din sufletul lui Ionuț, suflet de poet de a cărui căldură ne bucurăm și eu și Adriana, Raluca în mod special și Victor al meu într-un mod mai aparte, pentru că el și Ralu îi sunt nașii de botez.
Ace de gheață
Azi s-a apucat să zbiere
Iarna, că nu-i ordine,
Că nu-s bine-aliniate
treburile.
S-au înghesuit să treacă
De la scurgere la teacă
De fiime aranjată
apele.
S-au spetit din greu atomii,
Să dezvețe privitorii
De rutina alipirii
covalentă.
Și-au hexagonat unirea
Tetraedizat trăirea
Și-au creat minunăție
din iubire.
eu (Ionuț)
Eu mi-am luat brad ecologic la ghiveci, între timp, nu știu dacă e bun și la anu care vine.
La Multi Ani, cu bucurii, cu sănătate multă !
1 comentariu Adaugă comentariu
Exact un astfel de „brad” am facut anul acesta :). Arata superb pe perete. Daniel J.