Cabane de bușteni de lemn … din Franța

case din busteni

Mă-nvârt în jurul subiectului cabane de lemn, ca pisica-n jurul cozii. De data asta am descoperit un site francez, limbă moartă pentru mine, nu știu o iotă pe graiul lui Voltaire. Dar se pare ca la segmentul keyword apar și termeni în engleză, dau o căutare și paff… rămân blocat pe situl francezului. Nebunie mare, niște imagini frumoase, să îți stea inima-n loc, nu alta. Arată pe îndelete, în detaliu cum se construiesc, pe faze, cabane de busteni. Și-mi vine un gând la oamenii noștri din Poienile de sub Munte, din Botiza, de meșteri maramureșeni cu lucrări spectaculoase, pe care străinii le admiră și fac ce face și francezul, oarecum, prelucrează lemnul adică, dar nu au asemenea poze. Asta-i baiul, de asta suferim și noi, eu mă scuz de câte ori postez o imagine mai puțin reușită, ne-cropuită sau neclară, știu că ambalajul vinde marfa.

Am văzut situri de-ale noastre, făcute pe genunchi, cu încercări timide de imagini mici, rezoluții slabe, tremurate, ce de fapt au în fața obiectivului niste capodopere, dar  … nu le vede potențialul client. Când mă uit pe imaginile francezului parcă mi-ar da ghes inima să tot pun mâna pe telefon și să comand. Experiența de a asista când se ridică o casă de lemn, mirosul rumegușului, minunea meșteritului …. este fabuloasă, o minune.

Am planuri serioase să învăț elementar să fotografiez, dar nu nădăjduiesc să le pun repede în practică. Selectez AUTO … click, Doamne-ajută, resize și postare. Sper să conteze mai mult conținutul imaginii, obiectul central (sau aproape central) decât fundalul sau iluminarea. Mă amăgesc, așa e? Contează tot, imaginile frumoase au efecte miraculoase. Eu am văzut la Șuior cabane de busteni identic construite ca și cele de mai jos, aceeași tehnică, brazi mai groși și mai lungi, clădiri mai mari dimensional, dar …. nțțț … nu arată așa în imagini.

Am mai scris pe aceeași temă :

Cabane de busteni din Franța

case din busteni

casa din busteni cu 2 garaje la demisol

case din busteni

etapa de pornire a peretilor parterului

case din busteni

maisonsenboismassif.forumactif.com – detaliu de îmbinare pe colt

case din busteni

montaj elemente de busteni cu macaraua

case din busteni

montajul barnelor de planseu

case din busteni

Montarea elementelor pentru planseu

cabane de busteni

pereti din busteni masivi

case din busteni

peretii parterului din busteni

case din busteni

podirea pardoselii de mansarda

imbinari la cabane de busteni

reglaj pentru inaltime

constructia unei cabane de busteni

www.afcrondinbrut.com – etapa intermediara in constructia unei case de busteni

cabane de busteni

www.boisbrutdechaource.com – casa din busteni

case din busteni

www.boisbrutdechaource.com – prelucrare manuala

Să ne trăiască francezul, frumos ce lucrează, puteți vedea imagini ale muncii lui pe situl lui de aici.

Articole similare

5 thoughts on “Cabane de bușteni de lemn … din Franța

  1. Multumim pentru imagini, sunt frumoase! In cazul de fata cred ca nu numai calitatea imaginii conteaza, ci si preocuparea mesterilor de a se face cunoscuti prin intermediul unor websiteuri cat mai profesionist croite. Mi-a placut si intrarea aceea de la demisol, probabil garaj, flancata de parapeti de piatra.
    Imi vine in minte un alt exemplu: reportajele WILD CARPATHIA facute de cei de la Travel din UK. Este tara noastra cea frumoasa, dar din nefericire nu am vazut reportaje facute cu atata sensibilitate si dragoste de catre noi, romanii. De ce trebuie sa vina altii sa ni le faca?

    1. Buna ziua tuturor,
      Apreciez si eu si casele din lemn precum si priceperea celor care stiu sa contruiasca CASE.
      Fiind de mai multi ani obisnuit cu „graiul lui Voltaire” si avand ocazia sa-i observ pe cei ce realizeaza case observ cu admiratie „le savoir faire des français” in ceea ce ei numesc BTP (sectorul de constructii). Priceperea lor tine de o colaborare stransa cu o multitudine de norme, actualizate frecvent, in diversele meserii de la arhitecti, proiectanti, diverse meserii (electricini, instalatori, zidari, etc) …si de ce nu cei care le promoveaza (IT, site web, cu fotografi cu tot, chiar reporteri TV ).
      La intrebarea De ce trebuie sa vina altii sa ni le faca? – consider ca a avec curiozitatea si capacitatea de a invata de la „altii” nu ar trebui sa aiba limite, din contra ar trebui sa fie un obiectiv esential.
      Iar metodele de contructii ce stau la baza acestor meserii, ar trebui invatate si promovate in mod sistematic de sus in jos (scoli, colaborari obligatorii cu arhitecti, asa numitele stagii in Franta pentru elevi sau adultii care vor sa descopere o meserie sau activitate).
      Pentru pasionati https://www.youtube.com/watch?v=SVkBZKEXrEY
      http://www.maisons-np.be/construction/maison/10/plans-maisons.html
      https://www.youtube.com/watch?v=j6APAktRj2c
      https://www.youtube.com/watch?v=hRlmIOFNoow

  2. Multumim pentru imagini, sunt frumoase! In cazul de fata cred ca nu numai calitatea imaginii conteaza, ci si preocuparea mesterilor de a se face cunoscuti prin intermediul unor websiteuri cat mai profesionist croite. Mi-a placut si intrarea aceea de la demisol, probabil garaj, flancata de parapeti de piatra.
    Imi vine in minte un alt exemplu: reportajele WILD CARPATHIA facute de cei de la Travel din UK. Este tara noastra cea frumoasa, dar din nefericire nu am vazut reportaje facute cu atata sensibilitate si dragoste de catre noi, romanii. De ce trebuie sa vina altii sa ni le faca?

  3. Fara finisajul rindelei manuale nu ar fi posibila astfel de opera.Cum e cu moulding planes…se construiesc?…, se cumpara?

  4. Imi ocupam si eu timpul si am aflat acest articol
    al dumneavoastra asa ca am hotarat ca vreau sa va arat respectul meu pentru ceea ce ideea din sait.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

© StejarMasiv.ro 2025. Toate drepturile rezervate.