Conceptul de SLOW FOOD se pare ce prinde tot mai mult iar cei cu dare de mana par a aprecia tendinta marilor lanturi din alimentatie care se indreapta in aceasta directie. A manca sanatos suna tot mai puternic in urechile fiecaruia si tot ce contine BIO, Natural, Eco, Vegan s.a.m.d… se pozitioneaza tot mai sus in topul alegerilor consumatorilor.

Starbucks Amsterdam
Brandurile universale, care nu mai tin cont de frontiere, natiuni si continente sint deja puncte de repere intr-un secol 21 in care globalizarea se percepe tot mai mult prin micsorarea distantelor, disparitia barierelor de comunicatii si universalizarea food-concepturilor.
In Beijing (Pekin) am aterizat cu pofta de a manca tot ce era „chinezesc”. Dupa 3 zile de burta stransa de la atata orez original, impreuna cu Gabi, am dat navala intr-un Subway si am mancat iarasi „ca acasa”, sandwich cu carne si salata si PAINE. Starbucks a fost al doilea punct de reper de care ne-am agatat si faceam cu schimbul drumuri hotel-cafenea si retur. China, China …. dar stomacul era european.
Salut cu bucurie tendinta Starbucks de pretuire a designului traditionalist si dupa ca am gasit articolul asta nu m-am putut abtine sa nu-l impartasesc cu voi. Nu oricine citeste articole in engleza asa ca mi-am arogat acest drept de a-l prezenta aici.
In Amsterdam, prin spiritul creativ al Lizei Muller, olandeza get-beget si Director Design Concept a luat nastere intr-o fosta banca o cafenea cu brutarie din lantul Starbucks. Pe 430 mp s-a aplicat revenirea la lemnul masiv ca tema generala si au fost folosite 1800 de bucati individuale de lemn, inclusiv pentru decorarea tavanului. Interiorul a fost decorat in principal prin renovarea si expunerea vechilor amenajari, marmura din 1920, originala, placile de gresie Delft, mobilier vechi din scolile din apropiere reconditionat, chiar si seiful original al bancii. S-a dorit o legatura cu trecutul si cu contributia comerciantilor olandezi la comertul cu cafea inca din secolul 17.
Starbucks ” The Bank” functioneaza sub conceptul de „Slow” Coffee Theater oferind varietati de cafea unice in lume, din rezerve disponibile doar pe continentul european. Cafeaua se serveste din The Clover® – cel mai inovativ concept in industrie de la inventarea expressoului. De asemenea este prezent in acelasi spatiu un laborator de brutarie in-house. Starbucks intentioneaza sa promoveze parti din acest concept, in functie de aprecieri, in toata Europa.
Imaginile sint ale lui Rien Meulman.

Starbucks Amsterdam

Amsterdam Coffee Theatre

Starbucks Amsterdam

Amsterdam Coffee Theatre

Amsterdam

Amsterdam Coffee Theatre

Amsterdam Coffee Theatre
Cu drag, de moda veche.
4 thoughts on “Cafea la superlativ | Starbucks”
multumesc, incerc sa nu dezamagesc pe nimeni
….aproape de fiecare data ma intreb …. oare cate povesti minunate mai are Calin in buzunare ? ….. imi place conceptul ..prezentarea….povestea ! …sunt fara cuvinte !
..stil si eleganta….
Speram ca ne ridicam la nivelul asteptarilor.