Dacă intrați într-o încăpere pentru prima dată, probabil tavanul sau candelabrul sunt ultimele lucruri pe care le observați. Politețea ne obligă să ne uităm în ochii celor care sunt cu noi sau a celor care ne-au invitat și poate să pară de prost gust dacă ne apucăm să ne uităm pe sus ca și cum am scana. Apropo, știți cum verificau prin zona noastră tinerii care își căutau mireasă dacă era fata harnică? Mergeau în vizită și-și puneau clopul sus pe dulap. Dacă era curat când plecau, o luau. Dacă era cu praf, însemna că era harnică doar de suprafață. 🙂
Cu toate că nu e în raza noastră vizuală, când vine vorba de aranjatul casei, candelabrul e foarte important. De obicei, te uiți către el dacă nu ai destul lumină în încăpere. O facem din reflex, nu vedem, ne uităm spre sursa de lumină. Primul său rol de îndeplinit e acela de a ilumina corect casa.
Citește și: Iluminatul corect al unei camere sau – Lampi deosebite pentru a lumina încăperile din casa ta!
Obiceiurile legate de design sunt diferite de la om la om. Unii construiesc totul în jurul pieselor de mobilier, alții aleg prima dată canapeaua sau fotoliile, iar apoi, în funcție de ele aleg celelalte elemente care se potrivesc. Dar unii pot începe prin a alege candelabrul sau lustrele și se joacă în jurul lor. Dacă vă pare ciudat, să știți că primul lucru pe care mi l-am cumpărat pentru casă a fost tirbușonul :), fiecare cu prioritățile sale, iar candelabrul era atât de bizar făcut că l-am demontat să-l curățăm și abia am știut să-l potrivim la loc.
Cum ce-i prea mult strică, dacă ar fi să alegeți un candelabru din lemn, nu v-am recomanda să-l adăugați într-o căbănuță sau încăpere în care predomină lemnul. Am găsit online diverse modele amenajate în încăperi incredibil de frumoase. Poate vă folosesc ca sursă de inspirație. Până atunci, să fie lumină!