De anul trecut astept imaginile finale, oficiale, de prezentare a renovării pentru Casa de ceai a Reginei Maria de la Castelul Bran, unde am avut o contributie finala, de detaliu, prin furnizarea meselor pentru interior și pentru terasele exterioare.
Proiectul era pornit de anul trecut însă detaliile de reamenajare nu au coincis cu intențiile inițiale. Chiar daca au trecut luni bune de când am livrat mesele am găsit cu greu o singură imagine publicată de Europa FM cu interiorul din zona barului de la parter, unde se văd mesele produse de noi. În rest nimic, doar imagini înainte de mobilare. Cea mai amplă prezentare aparține Digi24 Brașov, care a prezentat deschiderea oficială, din 12 aprilie 2017 cu imagini din interior.
Am fost până acum de două ori la Casa de Ceai a Reginei Maria din incinta Castelului Bran și de fiecare dată cu treabă legată de aceste piese de mobilier. Anul acesta am fotografiat interiorul, însă doar partea de parter și am remarcat că cele două terase mai au nevoie de pregătiri până să fie deschise publicului. Prima, cea mică, din fața cafenelei a funcționat o perioadă, dar acum se află în modernizare și va reveni în scurt timp, astfel încât să fie complet funcțională toată amenajarea. Când am scris despre Urban Grill Chop, din Cluj Napoca, menționam că aștept să mă întorc cu imagini de la Bran. Regret că nu am urcat și la etaj, unde este sala mare cu mese care poate ar fi exemplificat mai bine cum mesele model Xavier, cu finisaj personalizat, întregesc o idee de amenajare minunată, pusă în practică de Hansen Design. Culoarea blatului antichizat din lemn de cer este White Wash, iar picioarele metalice au fost finisate negru industrial.
În continuare, aștept cu interes finalizarea întregii amenajări de la Casa de Ceai a Reginei Maria din incinta Castelului Bran și îmi doresc să vă pot prezenta imaginile interioare finale, făcute de profesioniști. Un restaurant cu care ne mândrim este cel prezentat în articolul – Mobilier de restaurant pentru amenajare HORECA din Germania -, însă pentru sufletul meu, colaborarea de acum mult timp cu Conacul Maldăr a fost prima și cea mai dragă ca și parcurs și finalitate.
Numărul de turiști străini îl depășește pe cel al turiștilor români, iar asta se întâmplă în contextul discuției despre cel mai vizitat obiectiv turistic al județului Brasov. Maramureșul istoric nu deține un asemenea magnet, centrat pe o singură locație, însă m-aș bucura ca turismul nostru, în spațiul românesc să fie promovat și apreciat la justa lui valoare. Potențialul este enorm și asta v-o declară un om care este martorul unei radicalizări a preferințelor spre rustic, în detrimentul luxului sibaritic.
Am fo’ ș’om fi !