Bucătăriile mici in aer liber sunt de vis, sunt practice si distractive in acelasi timp, iar în unele părți ale României i se spune chicinetă, termen derivat din altă limbă. Imaginati-va doar cum este sa gătiti in toiul verii in casa, cand cuptorul merge, aragazul merge , iar hota nu poate tine pasul cu ele … e jale nu? Tocmai aceste motive ma fac sa privesc bucatariile exterioare ca fiind solutii practice si foarte inteligent concepute. Dovada se regaseste la majoritatea culturilor care au un climat cald, unde veti observa ca ei folosesc aceste mici spații, cu denumirea de chicineta, ca zonă principală de gatit.
Daca doriti sa va achizitionati o astfel de bucatarie, sa stiti doar ca preturile nu sunt o problemă, dat fiind faptul că au mari caracteristici ecologice. Apa se poate trage din pamant, ca doar e de unde … iar pe langa asta va puteti pune imaginatia la incercare, creându-vă spatii din elemente vechi si nefolositoare: mobilierul vechi, covoare vechi, oale vechi si multe alte lucrusoare pe care le aveti in garaj, in beci sau in garajele prietenilor 🙂 etc.
Personal iubesc aceasta idee, mai ales ca eu nu sunt tare buna prietena cu căldura, acesta fiind unul din motivele pentru care eu vara nu-mi fac nici macar un ochi de ou pe aragaz. Daca si pentru voi aceasta idee suna bine … vă propun următoarea galerie :
ENJOY:)
Este alegerea fiecăruia cum preferă să gătească, însă vremea se pare că va dicta tot mai mult alegerile de confort pe care urmează să le facem. Nu mai avem 2 anotimpuri, nu mai trăim în zonă cu climă temperat continentală. Din frig trecem direct în căldură, cu variații de peste 20 de grade în mai puțin de-o săptămână. Așa că motivul pentru care trebuie să privim la alte soluții ține de adaptare.
One thought on “Chicineta exterioara”
Penultima poza? Huh? Hai, si ultima! 🙂