Minunea ce stă ascunsă sub coaja unui copac e scoasă la iveală doar când mâna ce făurește este condusă de un vizionar. E prea vast domeniul si eu prea mic in fata monstrilor sacri ai artei sculpturii.
O mica parte, ca o picatura … ca o lacrima in oceanul recunostintei pentru talentul si mana celor ce ne-au facut celebri in lume. L-am mentionat pe Brancusi intr-un post anterior, in care il asociam cu numarul de aur, relativ la rapoartele de dimensiuni ale Colanei Infinitului.
Alti ilustri necunoscuti si-au incercat mâna sculptand in omniprezentul lemn diverse intruchipari ale imaginatiei. Arta nu cere recunostinta, doar rasplateste din plin pe cei ce se dedica ei. Poate nu material, dar spiritual cu siguranta. Cateodata pare nevosimilă minunea ce se ascunde in lemn si ce poate scoate la iveala o mana iscusita. Bronzul se toarna in forma, dar lemnul ca si piatra, sint acolo dinaintea noastra, a oamenilor. Doar cei luminati de geniul artei pot intelege si dezvalui capodoperele dinauntru.
Bucurati-va de imagini, asa cum am facut si eu.









Minunea poate fi oriunde, oricare dintre noi poate încerca asta, lemnul iartă, permite greșeli, încercări la nesfârșit.
Cu drag, de moda veche.
4 comentarii Adaugă comentariu
ma intereseaza sa cumpar acest banc de lucru pentru timplarie
vreau sa cumpar acest banc pentru timplarie ce pret are?????
N-as putea sa va spun, imaginea este orientativa, nu apartine vreunui producator. Puteti incerca sa il construiti singur, dupa experienta mea va pot spune ca multi mesteri in lemn prefera aceasta.
va multumesc foarte mult pentru ruspuns.am sa incerc sa imi fac singur acest banc.na stiu daca va iesi ca cel din fotografie dar asta e.mie imi placeau lucrurile mai vechi. multe salutari.