Tehnologia si lemnul se pare ca fac casa buna. Unele lucruri, stari sau tendinte se pierd, altele se nasc, dintr-o idee fara necesitate, iar putine, ca si lemnul, se transforma. Ca si Madonna, celebra cantareata pop, care s-a transformat continuu, dar a ramas mereu actuala adaptand unicitatea artistului la vremurile in care traieste.
La fel si lemnul, este de netagaduit, va ramane acelasi material clasic, omniprezent, la fel si totusi in continua transformare. Oamenii s-au schimbat si lemnul i-a insotit permanent, modificandu-si forma, culoarea, dar pastrandu-si valoarea fibrei unice. Cred ca incepand de la primele vremuri istoric consemnate, pana in prezent, gasim lemnul alaturi de tot ce a insemnat evolutia omenirii, evoluand in paralel.
Tehnologia in continua si exponentiala schimbare isi pune accentul pe tot ce ne inconjoara, iar tendinta mobilierului de lemn se aseaza pe fagasul multi-versatilitatii, a functionalitatilor ascunse, modularitate crescuta, mobilitate. Mobila pare a deveni minimalista, compacta, dependenta de feronerii cu mecanisme ce indeplinesc functii neobisnuite.
Concursul de design de anul acesta de la Paris, Wood Stock, are ca si castigator un tanar designer care prin simplitate si-a adjudecat premiul cel mare, dovedind inca o data ca ” Less is More”. Accentul pe functionalitate, pentru device-urile ce conduc in acesti ani in topul preferintelor consumatorilor i-a asigurat accesul pe prima treapta a podiumului. Geoffrey Graven e tanarul care promite si care prin Tandem, un taburet mobil, cu rafturi incorporabile si o polita mobila, rotativa, a motivat aprecierea juriul.
Cu drag, de moda NOUA !!!