Cozi din lemn pentru unelte – dacă cunoașteți un producător român îi fac reclamă gratuit

În copilăria mea, răchițile se tundeau boante anual, iar din ramurile crescute peste an se alegeau 2-3 potrivite pentru cozi din lemn pentru unelte

Cozi din lemn pentru unelte

Anual primesc câteva cereri concrete de cozi din lemn pentru unelte, dintre cele mai variate, pentru că am scris despre acest subiect un articol acum câțiva ani. Admit că pentru mine este o necunoscută cum parcurgerea textului din articolul – Cozi din lemn pentru unelte – mături, lopeți sau topoare – duce la o cerere de ofertă, dar asta e. Am pus acolo mai multe referințe către diverse site-uri care funcționau în 2017, dar am revenit pe măsură ce erau raportate ca link-uri dezactivate, site-uri desființate.

OFER PROMOVARE GRATUITĂ oricărui producător ROMÂN de cozi din lemn pentru unelte, bașca redirecționez dezinteresat toate cererile care îmi ajung.

Update 2022 – Avem o recomandare – Cozi pentru unelte din lemn și scări din lemn – Producător român

Cozi din lemn pentru unelte

Nu e mult de când am cumpărat 2 cozi de mătură din lemn, dintr-un magazin cu de toate, mare, și trecând coada prin mână ca să evaluez cât e de dreaptă, m-am ales cu o așchie frumoasă în palmă. 3 lei, 4 lei, atât e prețul, la banii ăștia nu poți emite nici o pretenție. Cine fabrică cozi din lemn pentru unelte, de orice fel, le livrează poate la 1 – 1,5 lei, ca să suporte adaos comercial și transport și să se vândă cu 3 lei. Nu merită nici să le așezi în raft, dar știu că practica comercială impune să aibă de toate, și chiar să vândă în pierdere uneori, doar ca să nu plece clientul altundeva, pentru că nu găsește un obiect aici.

Am avut chiar o dispută cu doamna mea, de ce am achitat pe o coadă tot atât cât pe partea metalică a unei lopeți. Doar cine pune efectiv mâna pe ea și muncește o zi întreagă apreciază ergonomia.

Cozi din lemn pentru unelte
Așa arată după mine o lopată bună

Vara asta am oprit în Austria la un magazin maaare, destinat fermierilor, și am zâmbit la valorile afișate la cozi din lemn pentru unelte. 25 de EURO coadă de hârleț nu seamănă deloc la calitate dar nici la valoare cu oferta din magazinele românești. Am văzut coadă metalică profilată, cu dublă curbură pentru coasă, cu tot cu lamă, la peste 100 de EURO. Dacă îi ceri unui cosaș român atâta, te înjură, la prima vedere, poate că după ce lucrează cu ea i se schimbă optica. Pe de altă parte mă îndoiesc că mai cumperi altă coadă de coasă în următorii 20 de ani, că nu e nimeni Samson, să o poată rupe.

Uneltele forestiere au chiar prețuri semnificative, mă bătea gândul să iau o sapă forestieră, arată ca o tesla mare combinată cu un târnăcop. Coada din lemn era pe măsură, nu semăna deloc cu săpăligile de grădină.


Ultima cerere primită arată așa :

”Lucrati cumva si cu lemn de frasin?

M-ar interesa o oferta pentru 2000 de bucati de Cozi cazma in D din frasin

Livrarea este pentru clientii nostrii din Germania si ar urma sa aiba loc in primul trimestru din 2022

In cazul in care ne puteti trimite o oferta pentru cazmale cu totul nu doar manerul ar fi si mai bine dar este suficient si doar pentru maner

Dimensiunile ar fi urmatoarele:

Lama 285x185x180 mm, cu arc dublu, sablata, cu treapta (manșon flanșat sau sudat) și mâner D din frasin”


Mie mi se pare documentată, merită cu siguranță un răspuns, fără a putea garanta 100% că se va transforma într-o comandă fermă.

S-au stricat puțin apele cu transportul, chiar dacă eucaliptul livrat din Asia ca și coadă de unelte de mână e bine prelucrat și ieftin. Cred că se caută surse tot mai des pentru produse simple, în Europa. Frasinul este rezistent, ușor și elastic.

2020 – 2021 a fost un an marcat de cereri atipice, se pare că există o mișcare de mutare a furnizorilor, problema lor este că se așteaptă să fie la costuri tot așa ca-n vremurile bune când lucra un asiatic pe 1 dolar și o felie de pâine pe zi. Nici ei nu mai sunt neverosimil de ieftini, muncitorii din Europa de Est nici atâta.

Din cererea de mai sus am reținut – ”cu arc dublu, sablata, cu treapta (manșon flanșat sau sudat)” . Filmul de mai jos nu e despre astea, e despre cum se fac la normă cele ieftine din magazinele noastre.

Și așa arată o mașină care face cozi bune, profilate.

Aștept, cum am spus, și mă voi ține de cuvânt, să ofer promovare oricărui producător român de cozi din lemn pentru unelte.

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn
Cozi din lemn pentru unelte
2 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Există un meşter şi pe Facebook,care face cozi topor din frasin.Se numeşte Surcel Ionel şi poate fi găsit uşor pe Google.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.