Dacă vă încumetați să pretindeți că fabricați pardoseli din lemn, fie lemn masiv, ori stratificat sau înlocuitori, că sunt rezistente și își păstrează calitățile la trafic intens, câți ați fi dispuși să le supuneți testului de mai jos? Nu m-am gândit vreodată la testarea pardoselilor în acest fel, însă a fost primul gând ce mi-a venit văzând filmul.
Faptul că nu aud ca și cum aș fi în sală cum interacționează cercul cu lemnul mă face să cred că poate exteriorul cercului are ceva cauciuc sau lemn montat pentru a evita deteriorarea podelei. Altfel, dacă e construit doar din metal, în lumina venită de pe geamuri, cu oglindire, ar trebui să văd doar dâre.
Dansul în sine este o artă, am fost martor demult, prin studenție la o demonstrație a unei perechi de ruși care au dansat vals lent ( vals Boston ) cu o foaie de hârtie sub piciorul lui, pe care n-au pierdut-o timp de 4-5 minute prin toată sala, indiferent de mișcările făcute.
E vremea să revenim la pardoseli meșteșugite, lucrate de tâmplari pricepuți, din lemn masiv, nu din înlocuitori. Am trecut în ultimii 30 de ani prin toate fazele clasice ale comerțului și sper că s-au convins românii că vestul ne oferă pentru bani puțini soluții de înlocuire și cumpără de la noi materii prime sau produse din lemn masiv tocmai pentru că preferă calitatea, cu costuri cât mai scăzute. Să știți că cei care montează acolo astfel de podele sunt bine plătiți, economia se face la material, provenind din estul Europei.
Cu drag, de artă.