Cum obții spațiu suplimentar folosind copertine pentru terase?

automatizări marchize terasa Somfy Marchize terasa somfy

Spatiu suplimentar de locuit se poate obține eficientizând orice mp de care dispunem. Spațiul de locuit l-am definit anterior în articolul despre camera din exteriorul casei, cea fără pereți. Cu toate că înțelegem definirea spațiului de locuit delimitat de pereți, cred că a locui se poate simplifica la a avea un acoperiș deasupra capului.  Pornind de la interior spre exterior, după rulourile exterioare, cele cu funcționalitate atât în privința confortului cât și a eficienței termice urmează marchizele de terasă.

automatizări marchize terasa Somfy Spatiu suplimentar
Marchize terasa somfy

Nu mă pot abține să nu vă spun un banc :

Doi vamaioți, din aceia autentici care dorm pe plajă au următoarea conversație în toiul nopții.

– Trezește-te … s-a-ntâmplat ceva  grav …

– Ce-i, ce ai? Dormeam … ce-i așa de rău?

– Uită-te deasupra noastră … ce vezi …?

– Cerul, ești nebun, stele, caru’ mare, caru’ mic …

– Mai uită-te o dată, nu vezi nimic altceva?

–  …. Pfui ….  ne-au furat cortul !

Dacă ai ceva deasupra capului atunci ai un spațiu de locuit. Nu e nevoie de pereți ci doar de un acoperiș, de o copertină, iar o terasă este cel mai bun exemplu pentru a obține spatiu suplimentar de locuit. Am mai susținut importanța acestei extensii a casei, vitale pentru cei ce reușesc să-și upgradeze locuința și să-și construiască ceea ce toți numim ”Casa din Vis”. Terasa echipată cu copertină devine pe perioada călduroasă a anului punctul central unde alegem să ne petrecem diminețile la o cafea, momentele de plajă sau lectură, serile cu prietenii sau pur și simplu savurând natura. Poți beneficia de aer, de a sta în aer liber, în confortul căminului tău, cu toate facilitățile traiului confortabil, dar .. în aer. Pare banal, dar pentru cei ce lucrează mult la lumina neoanelor, momentele de relaxare în aer liber sunt de neprețuit.

Spatiu suplimentar

Terasele echipate cu copertine joacă un rol dublu, asemănător umbrelei. Ne apără și de soare și de ploaie. Automatizarea procesului de extindere a marchizei, căci acesta este termenul folosit în literatura de specialitate, poate aduce un confort de netăgăduit și nu mai necesită forță brută, de dat la manivelă pentru a extinde sau restrânge pânza marchizei. Somfy a integrat motorul care acționează aceste marchize în rola care strânge sau eliberează sulul de pânză, conferindu-i astfel o minimalizare foarte necesară, din punct de vedere practic. Nu e nevoie să instalăm suplimentar, pe perete nimic, totul se reduce la aspectul și forma clasică pentru o marchiză, iar dacă alegeți și să acționați orica model de marchize Somfy prin telecomandă, totul este joacă de copii.

E bine de știut că Somfy motorizează toate tipurile de marchize existente, cele casetă sau semicasetă, cu braț articulat sau cu șină de ghidare. Dacă deja aveți intalată o marchiză, atunci trecerea la sistemul motorizat se poate face fără pierderea investiției gata făcute, ci prin adăugirea elementelor de automatizare cu care Somfy își completează propria gamă de marchize.

Marchizele folosite pe timp călduros și însorit pot fi echipate cu un senzor de soare pentru a vă proteja de excesul căldurii. Pe timp ploios sau de furtună, senzorul de vânt, fie individual pentru fiecare copertină fie general, pentru toate copertinele casei își dovedește utilitatea protejând investiția dumneavoastră de riscul distrugerii provocate de rafalele unei furtuni. Poate sunteți plecați de acasă, sau ați uitat să le închideți iar vremea s-a transformat din plăcută într-una neprielnică, Somfy oferă soluții pentru toate situațiile. O mică suplimentare a bugetului alocat acestei îmbunătățiri se poate dovedi de mare ajutor, atât din punct de vedere a confortului utilizării, cât și a siguranței și protecției pentru aceste elemente adiționale. Cred că termenul cel mai cuprinzătorde este CONFORT, în utilizare și mentenanță. Fiecare centimetru de spatiu suplimentar utilizabil este vital, in condițiile unor suprafețe de teren tot mai restranse

Experiența folosirii unui astfel de sistem va schimba cu siguranță percepția asupra ideii de confort și veți privi cu alți ochi investițiile viitoare în automatizări. Casa inteligentă este un deziderat la îndemână, un compromis obținut printr-o investiție care își justifică și merită întreaga valoare. Marchiza, alături de alte sisteme Somfy, este încă un pas mai departe în direcția confortului.

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    pur si simplu minunate imaginile cu mobila pentru copii ca si modele de inspiratie, totusi as dori sa stiu de unde as putea gasi decoratiunile de perete cu pasari, din poza cu mama si copilul, imi place foarte mult.

  2. Sunt bune aceste copertine pentru terase pentru ca te poti folosii de acel spatiu si atunci cand ploua afara.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.