Daca nu ești pregătit să greșești, nu vei produce niciodată ceva original

creativitate original - indrazneste sa gresesti

Educația mea se bazează pe lipsa încorsetărilor de orice tip, așa că cel mai bun atribut care mă definește este că sunt original, în felul meu. Am avut multe modele, dar s-au perindat pe rând în clasament și n-am ajuns să idolatrizez pe nimeni. Pe bune, cel mai mare lucru care a contribuit la dezvoltarea mea personală este că nu mi-au fost trasate limite, bariere, incapacitări de orice fel. Nu e nimic senzațional când afirm despre mine că sunt original, fiecare dintre voi este la rândul lui. Aproape fiecare …

Titlul e inspirat de aici :

Cel mai trist este când vezi o replică – de cele mai multe ori nereușită – a unuia care mimează pe altcineva. Nu contează, e important să revenim la original.

creativitate original - indrazneste sa gresesti

Nu știu să fac nimic anume, diploma mea e irelevantă azi, nu sunt specializat în vreo direcție, însă cred că pot face orice. Prima dată studiez, internetul e o resursă inepuizabilă, apoi îmi caut mijloacele, văd cât costă, și dacă e în limite rezonabile cu ceea ce sper să obțin, mă apuc. De regulă nu iese ceea ce am planificat, dar rezultatul funcționează sau îndeplinește scopul pentru care a fost creat sau imaginat.

Revenind la titlu, am realizat, ceea ce te îndemn și pe tine, să sunt dispus să greșesc. Așa și? Nu mi-a ieșit, măcar aflu ce trebuia făcut altfel pe parcurs. Mai pot încerca sau mă lămuresc că am nevoie de un specialist.

Sunt 2 maxime importante pe care le rulez în mine înaintea fiecărui proiect pe care îl încep, de fapt 3, ultima e scuza perfectă când lucrezi cu lemn:

  1. Cine nu muncește, NU GREȘEȘTE! Cine nu GREȘEȘTE – e PROMOVAT! – sunt propriul meu șef, nu mă pot da afară, însă de-a lungul timpului am lucrat și ca salariat, și aproape întotdeauna mi-am criticat șeful. Mă scuză întotdeauna când am încercat să fac ceva și nu am reușit.
  2. Nu exista NU SE POATE, există NEȘTIINȚĂ sau REA-VOINȚĂ! – Prima se rezolvă cu educație, a doua nu se rezolvă nici cu bota. Este uimitor cum multe chestii care chipurile sunt scumpe, complicate sau aparent dificil de realizat se fac simplu, cu ingeniozitate sau cu pricepere, fără valori mari investite, dacă există cunoștințele necesare. Un meșter original este cel care din mintea lui poate scoate soluții. Să nu uităm că sunt mai multe feluri de a obține un rezultat, diferența reală este din eficientizare.
  3. Nu-i cotă de rulment! – e vorba lui Tibi, deși mobila din stejar pe care o face este realizată la zecime de milimetru. Cu lemnul e mai ușor, te iartă, acceptă mici erori și nu costă o lume să înlocuiești dacă ai dat-o de gard rău de tot.

stiati ca?

Ați citit articolul despre magazie? –Magazie din lemn – materiale, soluție tehnică, construiește în regie proprie – ?

Toată scofala este să ai lemn la dimensiuni și cote corecte, parte rezolvată de meșterul Tibi. După aia e simplu, pe bune, no big deal. Am ridicat-o într-o zi, fără multe sforțări, 2 oameni. A fost cu adevărat distractiv, adică am trăit sentimente de reușită imediată, urmate de satisfacție. Nu e genul de entertainment clasic modern, filme sau mâncare care te fac să râzi ca și cum ai fi gâdilat sau bucuria stomacului plin. Nu, e încântare pură.

Creativitatea face din fiecare dintre noi un individ original. Orice proiect realizat în regie proprie e un pas parcurs pe care dezvoltării personale. Proiectarea, alegerea soluțiilor, asumarea lor, a costurilor și a manoperei sunt decizii definitorii pentru caracterul unui om. De nouă ani vă îndemn să îndrăzniți, să citiți aici despre vrute și nevrute și să încercați singuri să le faceți. Locurile de joacă pentru copiii sunt cele mai frecvente provocări pe care discut și recomand să fie abordate ca proiecte DIY. Cei mai mulți citesc aici în diagonală, văd imagini și sună să ceară prețuri la de-a gata.

2020 și 2021 sunt anii în care am avut cele mai multe discuții despre sfaturi și soluții cum să se facă ceva ca proiect de bricolaj. Parcă oamenii s-au decis să aibă curajul să greșească, blocați în casele lor de pandemie. Tot mai mulți vor la casă, fug de beton și aleg pentru copiii lor iarba din curte. Acolo e neapărat nevoie să meșterești, nu poți chema un ”specialist” pentru orice.

Renunțați ca viața să fie tapetată de diplome și cursuri teoretice. Alegeți practica, sunt atât de multe lucruri simple pe care am uitat că suntem oameni și că le putem face, nu cumpăra.

Idei, pe care vi le propun:

straturi inaltate - proiect original
Straturi înalțate – gradini frumoase
loc de joaca pentru copii
loc de joaca pentru copii
structura din lemn pe arce gotice
Solar sau cabana pe arce gotice
lingura de lemn - produs original
rezultatul final al cioplirii manuale

Lista e scurtă, veți găsi linkuri relevante în timpul lecturii. Oricine poate alege – să facă ceva, orice – sau să nu facă nimic.

Eu m-am decis, nu am cum să mă pensionez. Citatul în original l-a pronunțat meșterul care a lucrat acum 8 ani la noi, la amenajarea apartamentului. El mi-a spus ad-litteram – ” O să lucrez până mor! Nu știu ce să fac acasă, nu pot sta.”

Trebuie să îmi aleg cu grijă prietenii cu care o să îmbătrânesc, să fie vioi, veseli și cu chef de meșterit. Altfel trece vremea, altfel te bucuri de ceea ce ai reușit …

Grădinăritul e un domeniu inepuizabil, cred că ar fi direcția cea mai bună de pregătit pentru după 60 de ani …

Catalog online mobila din stejar masa din lemn scaun din lemn

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.