Design tiganesc – diferenta de perceptii pentru mobilare și cromatica

gypsy design tiganesc

Poate pare surprinzător să existe un nume care să definească conceptul de design tiganesc. Mi se pare extraordinar cand intalnesc zi de zi mentalitati, conceptii si personalitati noi. Diferentele dintre perceptii sunt incredibile si toate acestea se datoreaza propriului temperament sau personalitate.

Astazi voi incerca sa scot in evidenta aceste diferente prin designul tiganesc. Nu mi-a venit sa cred cat de diferit poate fi reprezentat acest stil in afara tarii noastre. „ Gypsy decoration style” cum il numesc strainii, este un stil foarte apreciat si consacrat, in special in Europa.

Plin de culoare, de lemn masiv si usoare detalii vintage, „ gypsy style” nu este deloc kitschos ( cel putin nu in strainatate). Designeri de top cu o inteligenta aparte, o mare de imaginatie si o mentalitate deloc limitata, aduc lumii o noua viziune a stilului tiganesc, una cu bun gust si clasa!

Pentru a intelege mai bine  aceasta neasemanare v-am pregatit o galerie a designului interior tiganesc pe care il gasim aici in Romania si o galerie cu un apartament „  gypsy style”, din Franta.

Romania

design tiganesc

design tiganesc

design tiganesc

design tiganesc

design tiganesc

design tiganesc

Apartament francez ” gypsy style”

design tiganesc - gypsy style

design tiganesc

design tiganesc

design tiganesc

Sursa foto

gypsy design tiganesc
11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Este foarte frumoasa

  2. #2 Comentariu nou

    Termenul de cepuire, cel putin in discutiile ”populare” l-am auzit in diferite contexte:Adica, cepuirea la butoaie-parca era expresia ”dat cep la butoi”,cepuirea in tamplarie asa cum a-ti ilustrat mai sus-imbinarea la mobila, si tot cepuire la constructiile ”rurale” vechi unde nu se foloseau decat cuie d lemn….Alti termeni erau imbinarea ”coada de randunica”, si ”cu limba”…

  3. #3 Comentariu nou

    … aproape perfecta !!!