Simplitatea este cuceritoare de-a dreptu’ ! Designul nordic respectă acest concept sau principiu și completează cu ingeniozitate conceptul unicat al măsuței de cafea DING 3000 desenată de Norman Copenhagen. Încă nu m-am dumirit cum se asamblează picioarele acestei măsuțe, dar rezultatul este spectaculos, tocmai prin simplitate. Mobila din lemn masiv are un viitor asigurat prin contribuții atât de inspirate.
O piesă atât de redusă ca dimensiuni, are elementele de design poziționate sub blatul de sticlă ceea ce face ca orice ocupant al spațiului deservit de această măsuță să remarce, să analizeze și să caute răspunsul la modul ingenios în care sunt așezate trei scânduri de stejar masiv, până la urmă ceva banal. Banal e cuvântul descriptiv, dar nicidecum caracteristica principală a conceptului. Prețul este pe măsură, cine își dorește așa ceva compensează efortul designerului de a elabora simplitatea.
Masuta de cafea Norman Copenhagen
… de mare efect.
Stejarul este și aici și acum și va fi și pe viitor un element definitoriu pentru orice designer care concepe un model bazat pe simplitate și calitatea materialelor pe care le folosește. Modelul de ansamblare a celor 3 elemente de picior este foarte ingenios si designerul poate sta alături de Columb, prin celebra frază ”așa știam și eu” rostită de toți cei care după ce vad cum se face li se pare la mintea cocoșului de simplu. Până să văd imaginile nu am dedus cum se ansambleaza piciorul.
Un exercițiu de tâmplărie reușit poate reproduce acest sistem de picioare foarte simplu. Cred că designerul n-a intenționat să țină secretă soluția îmbinării, oferind imagini detaliate pentru acestea. O piesă atât de mică poate avea un impact de brand fabulos.
Cu drag, de modă nouă.