Dictionar de stil: Decoratiuni boho chic

boho chic

Stilul boho chic (folosit si ca boem artistic) provine din curentul cu acelasi nume, ce a inceput sa faca furori in urma cu cativa ani in moda. Acest stil face referire la persoanele care au un stil de viata conturat in jurul domeniilor artistice. Daca in domeniul modei, stilul boho chic presupune mixarea diferitelor stiluri vestimentare, in designul de interior, sunt alaturate piese de mobilier vintage unora moderne, traditionale, clasice sau de inspiratie baroca.

Acest stil reprezinta imbinarea mai multor stiluri decorative, cu scopul de a obtine un decor inedit si cat mai artistic. Astfel, haideti sa vedem 5 elemente decorative care aduc acest stil inconfundabil in casele noastre:

1.Covor vintage

covor boho chic

Covorul se recomanda a fi cu motive traditionale, folk sau gypsy. Nu treceți pe lângă covoarele persane, se găsesc la preț decent ca varianta second hand, dar le-aș da credit mai mult decât unui covor nou, din fibre sintetice.

2. Perne decorative

Intr-o incapere boho chic,aceste accesorii sunt un „ must have”,  fara exceptie. Folositi-le in numar cat de mare, in orice dimensiune, dar neaparat cu motive florale sau etnice.

perne decorative boho chic

3.Draperii cu motive florale in culori pastelate

Textilele in cele mai multe cazuri ne ajuta sa schimbam aspectul unei incaperi, cu destul de putini bani. Pe langa acest aspect, poti folosi draperiile si pentru a crea un spatiu intim, dar si pentru a filtra lumina, obtinand o atmosfera placuta si primitoare. Utilizeaza draperii cu motive florale, dar neaparat in culori pastelate si nu tari, pentru a nu incarca camera.

draperii boho chic

4. Tapet

O alta metoda de a surprinde atmosfera specifica stilului boho chic este prin intermediul tapetului. Finisează pereții cu un tapet cu motive florale sau etnice de dimensiuni reduse, in culori contrastante cu cele ale încăperii, pentru a se scoate reciproc in evidenta. In cazul in care nu ești un partizan al tapetului, poți opta pentru a decora un singur perete, urmând ca pe ceilalți sa ii vopsești in culorile preferate.

Evită tapetul din fibră de sticlă, eu am avut o experiență nefastă cu el. Pe lângă riscul de ați afecta vederea de la praful degajat la montaj, poți avea surprize cu el, când îl zugrăvești, că face bule, din cauză că nu s-a lipit corect.

tapet boho chic

5.Corpurile de iluminat

Designerii  iți recomanda sa optezi pentru un candelabru, însă unul reinterpretat: alege un candelabru de inspirație baroca, in culori vii. Contrastul candelabrului cu alte diferite obiecte, de diferite stiluri conturează un spațiu boem si puțin dramatic. Nu căuta să asortezi corpurile de iluminat cu mobilierul, e dificil, folosește un astfel de punct central de atracție pentru a focusa privirea pe acest obiect.

candelabru boho chic
boho chic
6 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.