Din lemn de stejar se poate face și un pat rabatabil

Pat rabatabil n stil Mission Amish finisat Old English 2 Pat Rabatabil

Am în față situația de a trebui să aranjez ca dormitor o cameră de sub 10 mp și trebuie să înghesui cumva un pat dublu, de minim 160×200, un dresor cu multe sertare, două noptiere și dacă se poate și un … fotoliu, scaun … ceva … Înainte aveam în dormitor un balansoar antic, vechi și de demult, ceva de producție românească de mult, mult timp, rămas în familie moștenire. Respectivul balansoar nu ajungea să își îndeplinească funcția normală niciodată, pentru că pe el erau întotdeauna îngrămădite haine, perne, tot ce nu stiam unde să pun și nu erau nici de dulap, nici de pat.

pat rabatabil
Mobilier Amish – pat rabatabil cu doua corpuri laterale

Revin la pat, văd eu ce fac cu fotoliul, n-aș renunța nici la dimensiunile de dormit, pentru că ar trebui să îl transform în patul lui Procust, să-mi tai din ceva capăt, ori capul ori picioarele. Restul obiectelor sunt minimul util de care cred că este nevoie. Observați – spun asta cu mare satisfacție – că am exclus televizorul din dormitor. Am marele noroc să îmi doresc zi de zi ca seara să mă prindă-n pat cu găndul la altceva decăt la știri sau filme.

Un pat rabatabil, elegant, cu adevărat funcțional, care pe timpul zilei să elibereze cel puțin 4 mp din cameră, cu spațiul aferent de acces, cred că e soluția cea mai potrivită pentru spațiile mici. Pănă la urmă dormitorul trebuie doar să mă/ne găzduiască seara la somn, iar în restul zilei să permită accesul ușor în cameră.

Am găsit o soluție și urmează să studiez rentabilitatea comercializării acesteia, din producția proprie. Încă nu am făcut calculele pentru costul realizării lui, din lemn de stejar, dar fără îndoială că exclud folosirea PAL-ului sau MDF-ului. Adriana m-a avertizat că prima obiecție ar fi să nu cadă accidental în capul nimănui. Mâine mă duc să văd ce feronerie s-ar potrivi cel mai bine. Dacă reușesc să-l fac, mă bate găndul să-i aduc și ceva îmbunătățiri la partea de utilizare în poziția ÎNCHIS.

pat rabatabil
Mobilier Amish – pat rabatabil
pat rabatabil
Pat rabatabil ]n stil Mission Amish finisat Old English
pat rabatabil
Pat rabatabil ]n stil Mission Amish finisat Old English
pat rabatabil
Pat rabatabil ]n stil Mission Amish finisat Old English

Cu drag, de mobilă simplă și cu bun gust.

4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

4 comentarii Adaugă comentariu

 1. Am dormitor acasa, insa nu asa ceva. E destul de interesant, insa eu am nevoie de mult mai mult spatiu. Nu pot sa imi concep domitorul fara tv.

 2. #2 Comentariu nou

  EXCELENTA PAGINA DE BLOG,FELICITARI !
  MULT SUCCES !

 3. #3 Comentariu nou

  Bună ziua
  Până la urmă ați pus în practică ideea cu patul rabatabil?
  Aveți de vânzare?
  Mă interesează dimensiuni, prețuri, mecanismul folosit la rabatare și mod de livrare.
  Mulțumesc.
  Sănătate multă!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.