FairyTale Villa – locație AirBnB de top din Baia Mare

FairyTale Villa open space

FairyTale Villa este cea mai frumoasă locație de cazare disponibilă în jurul și în orașul Baia Mare, pe AirBnb. Punct.

FairyTale Villa exterior
FairyTale Villa - locație AirBnB de top din Baia Mare 31

Am ajuns azi pe AirBnb urmând link-ul din articolul mai vechi scris despre cabanele A-Frame, chiar primul – Casa pe structura de lemn cu forma literei A . Încă este disponibilă cabana care m-a inspirat atunci să scriu acel articol. Apoi am urmat recomandările și ”m-am întors” acasă.

FairyTale Villa locatie  Baraj Firiza Baia Mare
FairyTale Villa - locație AirBnB de top din Baia Mare 32

Știu că nu mă pricep la turism, industria ospitalității, restaurante și tot ce ține de acest domeniu mai mult decât un simplu musafir, un oaspete trecător. Însă pot să apreciez din această postură că se face o greșeală de abordare în construcția, dar mai ales în amenajarea interioară a locațiilor de cazare de la noi. Pe lângă că sunt puține, de regulă sunt ca nuca-n perete aspectul exterior cu ceea ce găsești înăuntru.

Una e aspect tradițional, alta e mobila din PAL sau MDF. Pentru arhitecți s-a inventat termenul de amenajare eclectică care mulțumește și clientul, convingându-l că poate mesteca ( amesteca ) tradiționalul cu modernul, amenajarea de buget cu folclorul, ce vrea el. Bine ar fi ca cei care achită facturile să ceară părerea unui specialist în amenajări interioare și exterioare și să o urmeze.

superhost Edina Catana
FairyTale Villa - locație AirBnB de top din Baia Mare 33

Am navigat azi pe lângă FairyTale Villa, în toate locațiile disponibile pe AirBnb din jurul Băii Mari și nu pot spune că mi-a plăcut vreo alta. Se marșează pe tradițional, dar ce are de-a face lemnul, sculptura si poarta maramureșeană cu gresia, jacuzzi și mobila din PAL? Cum se poate ca pe toată axa Șișești – Dănești – Șurdești să fie listate doar vreo 3-4 locații de cazare, când e zona cu cea mai mare aglomerare de obiective UNESCO de pe planetă? Adică biserici din lemn …

Când orice investiție într-o agropensiune pe acolo pornește cu punctaj maxim de zonă?

Ca să nu fiu cârcotaș, mai bine nu critic ce au făcut unii ci apreciez ceea ce am văzut că apreciază și alți aproape 100 de musafiri care au scris recenzii la FairyTale Villa. Eu zic că ar trebui să meargă mulți pe acolo ca să vadă cum se face …

Este o construcție modernă, cu un design propriu, omogen, în mijloc de codru verde, cu natură pe toate laturile. Se compune din clădirea principală și anexe, toate la dispoziția musafirilor. Are aproape toate laturile supra-vitrate, ferestrele mari fiind un atu ce te transpune în natură oriunde ai privi.

Interiorul dezvăluie că este o clădire pe structură metalică, drept urmare la FairyTale Villa vei vedea metal și mult lemn. Amenajarea interioară este aerisită, cu un living mare la care poți privi de la balconul interior, fix în dreptul șemineului. Poate acomoda 8 oaspeți, deși minimul pentru care plătești este de 2 persoane. Masa și scaunele sunt de la Mobel Amadeus, însă este doar un amănunt.

În partea dinspre pârâul din apropiere există o terasă acoperită pentru grătare, cu planșeul circulabil și foarte frecventabil, mai ales când vremea e frumoasă.

FairyTale Villa foisor
FairyTale Villa - locație AirBnB de top din Baia Mare 34

Puțin mai încolo pentru cei nostalgici avem o budă în curte, supraelevată cu un duș. Am convingerea că amenajarea acestei anexe, la care nu s-a renunțat, cu motiv întemeiat, deși există toaletă interioară modernă, este o experiență, mai ales pentru cei trăiți doar pe beton și sticlă.

Amenajarea interioară nu este maramureșeană, este o idee proprie și unică a proprietarilor, viziunea lor simplă și concisă despre frumos.

Și un banc, o zicere de zâmbet, pentru cei care știu cum e vorba din zonă, amestec de română și maghiară.

Pe când Bulă avea o bunică unguroaică și amesteca limbile materne, a trebuit să zică o poezie la școală, în clasa I-a:

Padure, draga padure,

Frumos cânta cucu-n lemne

Eu zic cucului se tache

El se muta-n alte lemne,

Numa-n ciuda me’ se fache.

20 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.