Cred că tuturor ne plac filmele în aer liber. În ultimii ani, caravanele festivalurilor de film și de scurt metraje din țară, au trezit gustul românilor pentru acest tip de petrecere a timpului liber. Americanii aveau cinema – urile drive in, unde mergeai cu mașina să vezi filme clasice pe ecrane mari.
Azi la prânz, povesteam cu cineva despre proiecțiile de filme în aer liber, și cât de rare și de apreciate sunt. Eu discutam despre locații, la noi se proiectează la Teatrul de Vară, o locație cu iz de vechi, sau mai retrasă, lucru care îi ține pe potențialii privitori la o parte. Oamenii ar vrea să stea prin centrul vechi al orașului, prin parcuri, iar eu am zis că logistic, e puțin mai greu de implementat. Reîntoarsă la birou, am văzut pe pagina de facebook Architecture and Design imaginea asta:
Dragi meșteri tâmplari, e fezabilă? 🙂 Că pun pariu că am putea-o implementa cu succes prin zona urbană, pe un proiect de amenajare a spațiului. Avem și un exemplu de bune practici, Biblioteca Urbană din Alba Iulia!
Relaxează-te citind și: Fotoliu din piele și lemn de fag – Model New York sau Cronica de film cu Marcel Iureș – Octav
Harnică cum mă știți, m-am pus pe căutat. Am găsit mai multe creații asemănătoare, dar sigur, toate aparțin unor inițiative private, home made, chiar.
Cârcotașilor, care vor sări să-mi spună de țânțari sau de faptul că pare incomod mica structură de lemn pentru cinema în aer liber, o să-îi întreb dacă nu îi doare șezutul pe bicicletă sau pe stadion. Iar țânțarii, se rezolvă cu puțină cremă sau spray.
Știu că-i putem număra pe degete pe cei care ar investi pentru locuința lor în astfel de construcții, nici măcar nu știu cum să le numesc… De aceea, gândul meu s-a dus către ceva ce am putea implementa pentru publicul larg.
Ce ziceți?