Forme si culori – inspirație pentru o mobilare cu mese Britain și Renaissance

forme si culori Masa Britain D100 Vintage White

Spun forme si culori pentru că atunci când furnizăm piesele unui puzzle care implică produse fabricate de noi, cineva a văzut cu ochii minții cum se vor aranja toate pentru o amenajare finală.

forme si culori forme si culori

Sunt fericit când primesc imagini de la beneficiarii noștri cu rezultatul final al amenajării folosind piesele noastre. Fiind specializați pe un segment redus din panoplia mobilei în general, e firesc ca la beneficiar, amenajarea rezultată să înglobeze mai multe piese provenite din locuri diferite. Admir priceperea celor capabili să imagineze forme si culori, să ”vadă” cu ochii minții așezarea lor, spațiul ocupat, cromatica și necesitatea tușelor de aspect ce scot în evidență forme frumoase.

Masa Britain D100 cm – White wintage

Am avut emoții mari că rezultatul final, al nuanței de finisaj, va corespunde cu dorința celei ce a comandat această masă și că monitoarele nu vor influența negativ nuanța percepută. S-a dovedit a mia oara că cei încrezători și optimiști au parte de ceea ce-și doresc, față de cei temători și cârcotași cărora Murphy le confirma temerile de fiecare dată.

Așa a arătat în fabrică:

Așa arată în poziția finală, cu aparatul beneficiarului.

Masa Renaissance 220×100 cm – Carbon Oak

Bucuria reușitei la final este o parte din dezideratul meu pentru fiecare comandă pe care o procesez., Nu consider deloc că procesul comercial se încheie când masa sau scaunele pleacă din fabrică. Cred că forme și culori au și relațiile dintre oameni și îmi doresc să fie fără țepi sau în culori mohorâte. O doamnă a dorit butoni roșii pe scaune, iar alta alb mat pe intreaga mobilă. Zâmbetele de final au de regulă forma dorită de mine, culorile și le alege fiecare.

Off-topic pe aceeași tema

Forme si culori sunt până la urmă tot ceea ce ține de designul interior și exterior al locuințelor noastre. Alegerea lor, asezonarea și poziționarea în spațiu este magia ce face ca din aceleași piese de mobilier să obții rezultate contradictorii. O remarcă veche ce mi s-a întipărit în mine de la un job mai vechi, când acumulam experiență și vedeam în orice întâmplare o nouă lecție de viață îmi răsună în minte. Mi s-a spus la un moment dat următoarea frază, de către angajatorul meu – ” Nu te putem plăti doar ca să gândești … ” în condițiile în care eram director de vânzări al unei fabrici. Se dorea să particip efectiv la manipulare și ambalare, să lucrez și eu ceva. Mi-am dat demisia în următoarele 10 minute, cât a durat scrierea ei pe o foaie.

Sunt atâtea meserii pe lumea asta ce au de-a face doar cu gânditul, și asta este doar faza incipientă a unui rezultat reușit. Mai trebuie imaginație, fantezie, corelare, simț estetic și cunoștințe de ergonomie, doar ca să fii arhitect ori designer. Oricărui om care lucrează cu forme si culori dacă i-ar spune cineva că nu îl poate plăti doar ca să gândească, i-ar sta ceasul. Poate ar fi indicat să pună mâna pe bidinea, pe mașina de șlefuit sau să monteze schele? Respect meseriașii din lumea mare din tot sufletul, însă ar fi bine să ne păstrăm meseria și specializarea și să evităm să fim buni la toate. Expoziția de la București, prezentata pe Agerpress ne arată cum e rezultatul muncii fără formă. Acolo au prestat doar meseriașii, iar dacă cumva un arhitect sau designer a influențat în vreun fel ridicarea edificiilor de beton, inox și termopan printre casele sătești, ar trebui acum să se ascundă și să evite lauda cu un asemenea portofoliu.

Cu drag, de suflete fericite, in forme si culori de basm.

forme si culori
10 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.