Frunze de toamnă în 2022

frunze frunza uscata de stejar

Nu credeam că greblatul de frunze uscate duce la relaxare, dar am trăit acum 2 zile această stare și am savurat-o. M-am detașat și am perceput timpul altfel, m-am relaxat, am oprit torentul de gânduri, de griji și am fredonat melodia lui Alifantis vreo oră.

Poți să te bucuri de cum cad frunzele, poți să te conectezi cu natura. Poate cea mai frumoasă perioadă de detașare de mulți ani a început când o frunză s-a oprit în spatele gâtului, în guler. Prima mișcare a fost să o îndepărtez, dar m-am trezit privind la ea și zâmbind. Sunt atâtea frunze, sunt ca și noi, oamenii, efemere. Acum, toamna, și-a îndeplinit misiunea, cad și contribuie la solul din care au crescut.

Va veni și toamna mea, odată …

frunza de stejar
Frunze de toamnă în 2022 14

Ieri am mai cules o frunză de platan, să mă bucur de ea, e unică. Sigur că au o formă generală similară, însă conturul fiecăreia e unic. Am văzut undeva o alee cu platani seculari, prin Germania și gândul mă duce acolo, ori de câte ori văd un platan.

frunza de platan
Frunze de toamnă în 2022 15

E atât de frumos la cabana de la livada din Baia Sprie. Am greblat frunze și m-am bucurat că au căzut, nu le-am văzut ca o muncă, ca o corvoadă, ci le-am strâns cu respect. Fiecare a muncit, alături de mii de alte frunze ca să aibă nucul nuci, stejarul ghinde, iar arțarul o coroană în flăcări.

frunze de stejar pe acoperișul de draniță
Frunze de toamnă în 2022 16

”Nu ma-ntreba nimic in noaptea asta

Nici cat e ceasul, nici ce ganduri am

Mai bine lasa-ma sa-nchid fereastra

Sa nu vad frunzele cum cad din ram”

Așa e când cad frunze la noi, e liniște, o panoramă de vis și natură în jur, cât vezi cu ochii.

3 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

1 comentariu Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Super fain 😍

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.