Fund de lemn, tocător, cum vreți să-i ziceți …

tocator fund de lemn

E simplu, fund de lemn, o bucată de lemn simplă de tot. E ceva indispensabil în bucătărie, pentru simpla proprietate a lemnului că suportă cuțitul fără să-l strice și că nu se distruge după o folosință medie. Lemnul mai trebuie să reziste și la ciocanul de șnițele sau la micile reparații ce au nevoie de o bază solidă de bătut, fără să facă un zgomot infernal. Că nu-i fi nebun să îți iei nicovală în apartament. Din fag, că stejarul se schimbă la culoare după folosința în contact cu morcovul sau carnea, fagul e mai inert, arată bine mai multă vreme.

E meritul lui Tibi, am să-l pomenesc de acum înainte des, pentru că Tibi … face acea parte pe care am descris-o în articolul cu atelierul mic, cu meseriașul ce lucrează punctual pentru nevoile clientului. E nevoie de mulți Tibi în țara asta, și dacă v-ați prins că Tibi e maghiar, să știți că am senzația că maghiarii au încă în sânge meșteritul. Cel puțin în zona noastră de țară, acolo unde se agață harta-n cui, se înțâmplă frecvent ca meșterii să fie maghiari. Și românii au partea lor de reprezentanți, dar comparativ cu alte zone, aici, amestecul de maghiari și români rezultă o combinație de popor român cu influențe benefice din partea ambelor naționalități. Că Vadim și Marko Bela bat câmpii cu ultra-naționalismul lor e deja indubitabil, conflictul nu există în realitate. A existat istoric, dar fost-au acele vremuri și cei ce nu le-au trăit nici nu le mai perpetuează. L-am întrebat pe un Laszlo din Budapesta de ce vrea Ardealul, el 20, eu 20 de ani, acum multă vreme și mi-a răspuns sec : Ce-i aia Ardeal?

Revin la acest fund de lemn făcut de Tibi : dimensiuni 40 cm diametru, 6 cm grosime, fag lipit pe cant din lamele de 3-4 cm. Lipitură trainică, șlefuit frumos, una bucată cu potențial client, cealaltă cu destinație necunoscută. Poate rămâne acasă, astăzi a fost doar suport pentru fotografii pentru cosmeticele naturale ale Adrianei. Poate îl vrea cineva.

Update Iulie 2016 – am disponibil o bucata de 50 cm diametru si 6 cm grosime. Preț – 120 lei + transport.

Imagini detaliate – fund de lemn

fund de lemn

fund de lemn

fund de lemn

fund de lemn

fund de lemn

tocator
4 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

10 comentarii Adaugă comentariu

 1. #1 Comentariu nou

  Buna ziua,
  Imi permit sa scriu aici pentru ca eu sunt clientul care va avea unul dintre cele 2 tocatoare si ce vreau sa spun este ca au iesit muuult mai bine decat ma asteptam.
  Ii multumesc lui Calin pentru ca m-a ajutat cu acest produs si-i multumesc si lui Tibi ( desi nu-l cunosc deloc ) pentru ca a realizat ceva atat de frumos si care sigur va fi si util.
  Cu stima,
  Madalin

  • maine se expediaza, astept parere la cald, dupa ce-l primiti.

   • #3 Comentariu nou

    Buna ziua,
    Azi am primit tocatorul, foarte bine executat, sunt multumit pe deplin de achizitia facuta.
    Fara a face reclama, recomand celor ce-si mai petrec timpul prin bucatarie un asemenea produs. Fiind destul de greu sta foarte bine fixat pe masa de lucru iar suprafata sa mare este un avantaj pentru ca serveste si ca spatiu de depozitare pentru alimentele in preparare.
    Multumesc Calin, multumesc Tibi !
    Madalin

 2. #6 Comentariu nou

  Wow cum este aceasta masuta, nu cred sa fi vazut ceva mai frumos!

 3. #7 Comentariu nou

  Nu cred sa fi vazut un fund de lemn mai frumos, mai puternic si mai rotofei ca cel facut de Tibi „al dumneavoastra”.
  Daca se intampla sa mai faceti vreodata asemenea minunatii sau daca aveti vreodata vreunul fara proprietar, tare as vrea si eu sa am unul. Va felicit pentru toata pasiunea cu care lucrati si va urmaresc articolele cu mare interes.

 4. #8 Comentariu nou

  Buna ziua,

  Acum am văzut articolul, dacă mai aveți rătăcit un fund de lemn de dim. 40 sau 50, mă intereseaza.
  Va multumesc.
  Dana

 5. #9 Comentariu nou

  Va rog sa ma contactați. Vreau și eu un tocător de 30 pe 40 cm, cu 2 cm grosime.
  Va mulțumesc!
  Îmi place foarte mult ceea ce faceți!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.