Dacă-i spun ghiveci reinterpretat cineva o să se supere, însă înainte de a vedea imaginile trebuie o formă descriptivă, generală, care să exprime funcționalitatea reinterpretata de cei de la Fort Standard a locuinței unui bonsai. Daca tot urmează sărbătorile şi toţi ne relaxam, gânduri mai blajine trebuie să ne înconjoare. Vine vremea cadourilor, a Moşului, a frigului şi a zăpezii. Pentru plantele noatre, dar şi bun de cadorisit vă prezint o idee ingenioasă pentru un mod aparte de a-ţi iubi plantele.
Pentru micul bonsai o seră îl va proteja de frigul sau căldura excesivă. Şi vor aduce zâmbete în sufletele celor dragi. Modelul e orientativ, nu trebuie neapărat să respecţi geometria din imagini. Poţi bricola după pofta inimii.
Ingrediente pentru fericire ca să construiești acest mic ghiveci reinterpretat:
- şipcă de brad 3×3 cm
- fierăstrău pendular
- aracet
- capse sau cuie subţiri, fără cap
- sticlă de geam
- răbdare, perseverenţă, drag de meşterit
Mi-e destul de nefamiliar să înțeleg iubirea asta pentru plante, însă nu sunt complet afon. Am un trandafir japonez pe care l-am salvat dintr-un arbore ce se usca și pe care am de an l-am așteptat să înflorească. Cred că colega de apartament era de vină și nu îi plăcea trandafirului, iar când colocatara mea s-a schimbat au apărut și primele flori de o frumusețe greu de imaginat.
Eu aş merge pe varianta de geamuri încastrate în rame fixe şi care apoi se fixează pe cadrul serei. Cred că e mai sigur. Mă pune pe gânduri tot ansamblul de față și tocmai când consideram că s-a spus tot ce era de spus în domeniul floriculturii, se pare că tot mai este ceva de reinventat, cum e acest ghiveci reinterpretat cu funcție de seră.
Sărbători fericite !