Am să revin cu imagini din noua ciocolaterie care se va deschide în Timișoara, după ce proprietara va instala mesele comandate și le va încadra în amenajarea finală. Imaginile din acest articol sunt doar cele din fabrică.
Domeniul HORECA este unul cu aplicații aparte, iar mobilierul folosit, mese și scaune, pe lângă amenajarea interioara a spațiului trebuie să corespundă unor specificații mai deosebite.
Prima cerință a unui obiect destinat utilizării pentru domeniul Hotel/Restaurant/Café. este să reziste sufivcient de mult pentru a-și justifica investiția sau să coste suficient de puțin pentru a putea fi înlocuite. În primul caz materialul este cel mai important factor care prelungește viața mobilierului HORECA, iar prelucrarea și simplitatea constructivă contribuie decisiv la rezistența în timp. A doua soluție se obține prin materiale foarte ieftine, ”îmbrăcate” aspectuos cu înlocuitori ce imită un material presupus a fi acolo.
De regulă, aplicațiile HORECA marjează mai mult pe aspect, nu prea se găsesc proprietari de astfel de stabilimente care să aleagă o anumită soluție pentru spațiul pe care îl dețin cu intenția de a-l păstra prea mult timp. Știu că un consumator preferă să vadă reînnoirea cât mai frecvent, dar în acelați timp caută și familiaritatea. Dacă ați văzut mese scorojite și decolorate într-o cafenea atunci cu siguranță lacul de pe furnirul de lemn a cedat la utilizarea regulată și repetată. Lacul este casant, se fisurează la lovituri repetate cu scrumiera, ceașca sau sticla așezate pe masă. Furnirul prinde umezeală și de aici e gata povestea, se desprinde de materialul pe care a fost lipit și aspectul este compromis iremediabil.
Ciocolateriile oferă senzații, iar lumea ciocolatei este plină de atâtea sortimente, cât nu pot papilele să țină minte. Imaginea generală a celui care-i calcă pragul pentru a se delecta trebuie să nu fie întinată de nici o inadvertență, care într-un alt cadru, cu licori bahice, ar fi putut trece neobservată.
Lemnul masiv poate suferi deteriorări de aspect de suprafață cel mult prin decolorare sau zgăriere, în schimb leacul e simplu. O șlefuire de 2 mm scoate la iveală lemnul ca și nou și se poate refinisa. Pentru a putea refinisa o mobilă din lemn masiv este vital să nu folosiți la curățare produse pe bază de silicon. Acesta penetrează lacul și se impregnează în lemn, iar ulterior aplicarea unui nou finisaj este imposibilă, chiar dacă se șlefuiește profund. O cutie de ceară pentru mobilă nu costă o avere, dar presupune o manoperă mai îngrijită.
Poate ca și proprietar costul primează, dar vă asigur, pe toți cei ce dețineți localuri din domeniul HORECA, că toți clienți remarcă și apreciază calitatea pe care le-o oferiți, pornind de la linguriță până la parchet. De consumație, nici nu are rost să mai pomenim.
Imaginile de mai jos provin direct din fabrică, astfel încât decorul și fundalul sunt complet neamenajate.
Cu drag, de calitate.