In designul interior, ca o reactie la stilul minimalist, si-a facut aparitia opusul sau, stilul maximalist. Cele doua stiluri nu pot fi mai diferite unul de altul. Simplitatii, acuratetii si liniilor curate si simple, li se opune, prin acest nou stil: bogatia de elemente, de culori si de texturi.
Se zice ca acest stil este dedicat persoanelor care traiesc dupa motto-ul ” carpe diem” , sunt mai neconventionali si refuza sa se incadreze in anumite bareme impuse. Eu nu as gandi-o chiar asa extrem! Adica nu doar oamenii neconventionali ar putea aborda acest stil, la fel cum oamenii foarte conservatori nu ar aborda stilul minimalist, ci mai degraba pe cel clasic.
Un design interior maximalist se caracterizeaza prin elemente si culori contrastante, decoratiuni cat mai multe si eclecticitate. Dacă ești un colecționar, poți strânge obiecte incredibil de multe. Organizează-le și numărul lor ridicat nu va mai deranja, chiar dacă par prea multe. Pentru a incadra o amenajare interioara în stilul maximalist mai pot fi luate în considerare elemente de juxtapunerea a materialelor plus alegerea tiparelor de pe materiale cât de cât complementare. În toate aceste amenajări interioare găsim puncte rari, nu există un singur reper de design interior care să predomine. Culoarea pereților, o suprafață mare, poate fi aleasă într-o culoare îndrăzneață sau covorul plin de modele geometrice. Adaugă pe rând, construind pornind de la ideea de bază.
Un interior maximalist perfect are nevoie si de o reteta perfecta. Care ar fi aceea? Pai haideti sa vedem: se iau cateva culori puternice, vibrante in combinatii neasteptate, se amesteca cu piese de mobilier care nu au nimic in comun, iar la sfarsit de adauga un surplus de decoratiuni toate cu forme si texturi diferite, si designul e gata!