Am remarcat că pe subiectul indicatoare de lemn este o aglomerație foarte mare pe site-urile străine, dar la noi cred că nu prea există în cultura decorațiunilor așa ceva. Explicația pentru care aceste simple bucăți de lemn care conțin ori informații utile ori doar indicații sau citate ce te fac să zâmbești, sunt rar întâlnite în România vine din complicarea gândirii celor ce imaginează decoruri. Tu, ca proprietar al unui teren sau proprietăți cu casă și curte te-ai gândit vreodată că dacă montezi un indicator cu ceva vesel, s-ar putea să te facă să zâmbești chiar și în cele mai înnegurate zile ale tale.
Poate nu tu, dar poate un vizitator, atunci când va da cu ochii de indicatorul respectiv va câștiga un zâmbet. Scrie pe el ceea ce vrei, orice, dar caută să îți înseninezi ambientul prin orice mijloace.
Dacă până acum nu te-ai gândit la asta citește mai jos la ce ți-ar putea folosi aceste indicatoare din lemn:
- semne de grădină – poți scrie numele culturii de plante pe care o ai pe fiecare strat
- indicatoare de lemn cu direcțiile importante pe un teren
- indicatoare din lemn pentru marcarea unui eveniment și a locului unde se desfășoară
- semne de bucătărie, de bun venit acasă sau de marcare a zonelor importante
- tăblițe cu numele și adresa proprietarului
- pot înlocui orice alt indicator, aducând un plus de frumusețe în locul plasticului sau a tablei de metal
- simple spații unde scrii un citat ce te inveselește
- decor interior prin lemn și înțelepciunea cuvintelor
Dacă nu-ți spune nimic textul de sus, te rog apreciază imaginile, sunt toate ”de afară”, nu am găsit nimic reprezentativ ” de la noi”. Poate cu ocazia asta se pornește un curent intern pe timp de iarnă și ne dă ghes inima la meșterit. Proiect de realizare în regie proprie mai bun nu v-aș fi putut sugera, vă invit să dați curs acestei invitații.
Pasul 1 – alegeți suportul pentru indicatorul din lemn – Stejarul are o fibra deosebită, cu condiția de a fi lăsat natur, în culoarea lui proprie. Salcâmul în schimb are o rezistență fenomenală și va dura zeci de ani, chiar și neprotejat.
Pasul 2 – decideți pentru ce aveți de gând să faceți indicatorul, textul și dimensiunile.
Pasul 3 – luați în considerare că și materialele recuperate – șipci de gard, panouri vechi de lemn ori grinzi recondiționate sunt excelente ca și suport.
Pasul 4 – faceți totul manual, inclusiv inscripționarea textului, sunt convins că nepriceperea va fi compensată de bucuria realizării cu propriile mâini.
Nu vă grăbiți, încercați mai multe variante, lemnul este cel mai iertător material de modelat, orice greșeală se îndreapta cu o rindea sau șmirghel.
Am remarcat că printre cei pasionați de prelucrarea lemnului sunt oameni care se intitulează Oakwords Lettercarver – Sculptor de litere pentru cuvinte din stejar – traducere fără adaptare. Oare la noi cum s-ar numi, dacă am aplica regulile Scolii Ardelene și am renunța la importurile de cuvinte din alte limbi?
Bucurați-va de ceea ce ați realizat, aprecierile celor din jur nu vor întârzia să apară.
Aruncă o privire dacă ai ajuns până aici și la 5 casute din lemn de pus în grădină!