Am tot văzut imagini cu inele de lemn foarte des, mărturisesc că sunt atipică și port destul de rar bijuterii. Ce purtăm ar trebui să spună o poveste despre cine suntem și mult prea des, omul prețuiește valoarea lucrurilor după suma de bani pe care ar putea-o primi în schimbul lor. Noroc că blogul acesta nu este despre asta, și mi-am găsit un loc de desfășurare potrivit aici, unul care să mi se asemene.
Pe Marius Simion l-am găsit online, m-au atras produsele și felul în care le fotografia el. După o lungă perioadă doar de privit, am avut curajul să-l întreb care e povestea lui. Mă fascinează felul în care lucrează viața și ne duce pe fiecare, dacă vrem, către spațiul și activitatea care să ne împlinească. Povestea lui Marius cu lemnul a început după ce multă vreme a fost plecat din țară. Revenind acasă, după ce a încercat diferite joburi, s-a apucat să prelucreze obiecte din lemn masiv (interior/exterior): măsuțe de cafea, bănci de lemn. Într-o zi, lucrând la o masuță, s-a lovit de un nod mai mare din lemn de nuc, l-a scos și privindu-l, a simțit că trebuie să îl transforme în inel. În timp, învățând cum să facă bijuteriile, a renunțat la prelucrarea obiectelor din lemn masiv.
Primele inele de lemn, o pereche de verighete, a trezit în el răspunderea pentru lucrul bine făcut. Să dai viață unui obiect, să transformi lemnul, să-l ajuți să-și păstreze proprietățiile și calitatea, e o responsabilitate pe care și-o asumă cu placere, în fiecare zi pe care o petrece în atelier. Și nu doar atât, Marius ascultă ce îi transmite lemnul și-l lasă să-i dezvăluie în ce-și dorește să se transforme. Să fie viață după tăiere, astea sunt cuvintele lui!
Inelele de logodnă și verichetele se poartă pe degetul inelar, știți de ce? Citiți despre Vena Amoris, mitul legăturii directe cu inima.
Vă invit să urmăriți lucrările lui Marius, din drag de lucruri frumoase!
Pentru momentul cel mare inspiră-te – Verigheta – alege un inel din lemn pentru ziua cea mare!