Jessica Helgerson este designerul meu de suflet. Modul in care combina elementele traditionale/etnice cu cele moderne sau elemente care aparent nu au nici o legatura intre ele, reuseste sa ma impresioneze de fiecare data. Am descoperit-o intamplator rasfoind revistele de specialitate, unde ea este atotprezenta. Tot din revistele de specialitate am aflat ca Jessica este o ONG-ista convinsa, o sustinatoare a arhitecturii sustenabile si o militanta pentru construirea ¨caselor verzi¨. Dupa sute de aparitii in lumea designului interior si zeci de premii castigate, ingenioasa designerita se retrage putin in sanul familiei si se dedica acesteia.
Astazi vreau sa vorbesc despre un design de exceptie care a castigat premii importante pentru simplitatea si designul cochet. Astazi vreau sa vorbesc despre designul sufleului ei si al familiei ei. Astazi vreau sa vorbesc despre casa ei de vacanta permanenta.
In 2004, Jessica insotita de sotul ei si de Max, fiul ei de doi ani au hotarat sa scape de aglomeratia din Portland pentru un weekend. Au ales ca destinatie Insula Sauvie care se intinde pe kilometri intregi de-a lungul raului Columbia. „Ne plimbam toti trei, admirand natura, cercetand curiosi imprejurimile. Scapasem pentru cateva ore de nebunia din oras. Eram atat de relaxati si fericiti, fara absolut nici o grija! A fost unul dintre momentele acelea unice pe care le impartasesti cu familia”, povesteste Helgerson, intr-un articol ce a aparut in revista Martha Stewart Living. „Sotului meu i-a venit ideea sa ne cumparam aici o casuta pentru weekend si de atunci a inceput aventura noastra”. La scurt timp dupa mica lor expeditie, cei doi au inceput vanatoarea de proprietati.
Vroiau ceva simplu, micut, cochet si care sa se incadreze intr-un buget limitat. Dupa mai multe cautari, au dat peste o cabana darapanata, ce depasea cu putin 50 de metri patrati. „Renovarea acestei constructii a fost o adevarata provocare pentru mine. Am luat-o ca pe un proiect personal”, povesteste entuziasmat barbatul, arhitec de profesie. In cateva luni, cabanuta avea o cu totul si cu totul alta infatisare. Jessica s-a implicat trup si suflet in amenajarea interiorului, incercand sa profite la maxim de spatiul disponibil. „Am fost foarte multumiti de rezultatul final, intr-atat incat am hotarat sa ne mutam aici definitiv. Intre timp, familia noastra s-a mai marit. Barza i-a adus o surioara lui Max. Stiu, o sa spuneti „Cum poate o familie cu patru membri sa locuiasca in 50 de metri patrati?” Sincer, nici nu avem nevoie de mai mult. Locuinta este functionala, bine organizata si foarte vesela. Este cuibusorul nostru”, spune Jessica.
In renovarea casei, designerul a incorporat dragostea sa pentru arhitectura sustenabila, iar acoperisul clasic a fost inlocuit cu unul verde, acoperit de muschi, Mica constructie ecologica a facut valva pe internet, acum am tinut neaparat sa apara si pe stejarmasiv.ro. Daca esti ca mine, vei iubi atentia pentru fiecare detaliu. Vei iubi pomul care iese din pardoseala prispei, vei iubi leaganul agatat de copac. Daca esti ca mine, te vei imdragosti de stilul Jessicai Helgerson.
Va prezint minunatia de 50 de mp, sper sa va inspire si pe voi.
Casa ecologica – Jessica Helgerson
Bucataria
Bucataria este rustica cu mici detalii moderne. Aparataura este compacta, exista suficient spatiu de stocare pentru obiectele timide, iar cele vesele stau in fata, la loc de cinste, pe rafturile deschise. Imi place mult contrastul de alb cu lemn natural din toata casa, dar in bucatarie are o energie aparte, un placut sentiment de acasa.
Living
Trecerea spre living se face prin bucatarie, fiind un spatiu deschis, minunat. In aceasta camera se afla piesa de rezistenta a casei ( pentru mine), biblioteca. Rafturi, rafturi, multe rafturi, atat de multe ca acopera doi pereti de la podea la tavan. Va dati seama cate carti? Va dati seama cat citesc oamenii astia? Iubesc ca nu exista televizor, iubesc ca cele doua canapele sunt destinate in totalitate cititului si timpului in familie.
Dormitor
Vezi scara din fata bibliotecii? Da, da, aceea care duce inspre tavan, de fapt ea duce spre dormitor. Ati citit nu? Un dormitor amenajat deasupra unei biblioteci, pe un petec de mansarda. Acesta este visul!
Baie
Mica, cocheta si minunata. Albă, cu lemn, in stil vintage retro.
Camera copiilor
Ultimul lucru pe care vreau sa il subliniez este este dormitorul copiilor. Paturi supraetajate complimenteaza perfect restul casei . Design-ul dulapului de tip built-in ofera camerei suficient spatiu pentru intimitatea copiilor.
Alte proiecte ale Jessicai puteti gasi aici: http://www.jhinteriordesign.com/
Photo credits: http://www.jhinteriordesign.com/tiny-house/