Vă spunem de la început că nu vindem și nici nu știm cine produce sau vinde kit casute de lemn. Am găsit un clip care ne-a impresionat, am fost curioși să vedem unde se fac, iar căutările au dezvăluit producători în Franța. Dacă cunoașteți în România, să ne faceți cunoștință cu ei, îi promovăm la noi cu drag!
Văzând clipul, m-am simțit ca și un copil care se joacă cu lego. O să aveți același sentiment. Construirea unei case cu ajutorul unui kit nu trebuie confundată cu construirea unei case propriu zisă. Dacă cineva decide să își facă singur casa, are mai multe etape de îndeplinit, pe lângă mijloacele tehnice și financiare pe care le pune în mișcare. Construirea casei utilizând un kit necesită doar partea de asamblare a unor module prefabricate.
Priviți! (clipul e în franceză și nu are subtitrare, dar imaginile sunt elocvente)
Kit casute de lemn: cum funcționează?
- La început, faci planul casei tale sau ceri ajutorul unui arhitect pentru asta.
- Apoi, alegi dacă dorești să asamblezi tu casa sau o va face constructorul.
- Obții permisul de construire, faci fundația.
- Acum poate începe asamblarea casei tale.
- După ce pereții și acoperișul au fost finalizate, poți trece la partea a doua a construcției: instalații, gresie, faianță, zugrăvit.
Producătorii din Franța spun că această metodă câștigă teren în ultima vreme. Există avantaje financiare considerabile, apoi mai trebuie luat în calcul faptul că poți avea o căsuță unică și personalizată pe care ai asamblat-o singur, sau aproape singur. Desigur, sunt și riscuri, dar cele prezentate de ei privind securitatea pe șantier sau întârzierea terminării lucrării, pot apărea oricum și la celelalte tipuri de construcții.
Pentru o casă de 100 mp e nevoie de aproximativ 2000 de ore de muncă, am făcut un calcul și mi-au dat 10 luni lejer. Trebuie răbdare, dar rezultatul merită! Ne primiți în vizită când e gata căsuța dvs?
1 comentariu Adaugă comentariu
http://www.popup-house.com/
🙂 dar eu cred ca ati gasit deja sursa hehe