Lampa din lemn își poate găsi locul în diferite zone ale casei dvs. Ideea de a scrie despre ea mi-a venit într-o seară cu povești și pahare de vin împreună cu prietenele mele. Când cauți să te relaxezi, să te odihnești după o zi lungă, ori când vrei să curgă poveștile și puțin vin în pahare, muzica în surdină și lumina lumânării sunt o combinație bună. Doar că lumânările ard tare repede. Iar atunci, o lampa din lemn e tare potrivită. Spun potrivită pentru noi, cele care am crescut la țară și care în vacanțele de iarnă povesteam seara cu verișorii la lumina făcută de lemnul care ardea în sobă. Nu lăsam becul aprins să nu consumăm curent și să le facem cheltuieli în plus bunicilor. Lampa din lemn e terapeutică pentru noi, ne duce în starea din copilărie.
Apropo, cunoașteți istoria lămpilor?
Se pare că după ce a descoperit focul, omul s-a gândit că n-ar strica să-l poată muta dintr-o parte în alta, că are nevoie de lumină nu doar în jurul vetrei. Astfel s-a născut povestea mijloacelor de iluminat.
Exersând sau testând, omul a învățat care lemn arde mai bine, care poate fi prelucrat mai ușor. Apoi, din greșeală, stând pe lângă vatră în timp ce găteau, au observat că anumite grăsimi animale care curg pe lemn îi cresc puterea de iluminare. Posibil să fi fost o femeie care a observat asta. Așa arătau lămpile în grecia antică!
Povestea continuă. Dacă la început lampa a fost doar utilă, acum ne jucăm cu forme și amestecuri, materiale și culori, care mai de care mai interesante.
Eu păstrez stilul clasic, mă simt bine cu el. Dacă un design e mult prea avangardist, nu-l accept. Și mă întorc la lampa din lemn asezată într-un colț al camerei, pe o noptieră, pe un pervaz sau pe o terasă. Arată cald și minunat, cum doar lemnul poate să fie!
Din drag de lemn luminat!
În afara variantei traditionale am mai scris si despre cea moderna, extrem de scumpă – Lampa de 1000 de euro | Stejar