Lectie de restaurare a unei case din Asturias, Spania

casa dupa de restaurare lectie de restaurare

Când mă gândesc la ideea de lectie de restaurare, nu mă pot abține să nu fac comparația mentală ce ar face ungurii să aibă iar controlul Transilvaniei, sau austriecii … sau toate acele nații pe care le-ați vizitat și pun preț pe valoarea istorică a unor locații de vis. Cum decad Băile Herculane, ce turism s-ar face în Deltă, la mănăstirile din Moldova sau bisericile din lemn din Maramureș?

De-a lungul vremii, conceptul de restaurare a fost puternic influentat de conceptia estetica si tehnica a fiecarei epoci, restaurarea arhitecturala fiind transformata continuu, sub impactul modei, al evenimentelor politice si al evolutiei artei.

Oare exista in prezent o constiinta a restaurarii? Fara indoiala zic, ca da. Ea este consecinta unor indelungate batalii, purtate atat in plan estetic, cat si istoric de catre critici si istorici de arta, restauratori, colectionari si asociatii culturale. Restaurarea trebuie sa fie in egala masura actiune tehnologica, stiintifica si critica, iar la baza conceptelor moderne de conservare si restaurare stau principii clare si solide.

Ma miram mai zilele trecute despre tot acest proces de restaurare, si cat de tare s-a dezvoltat in ultimii ani. Am pentru voi astazi un exemplu/model  de restaurare,cu o reteta de urmat nu atat de complicata pe cat ne-am asteptat, probabil, sa fie sa fie.

Se ia o casa situata in Asturias, Spania, veche de 150 de ani cu o arhitectura uimitoare si cu o priveliste imbietoare, si se da pe mana unui proprietar indragostit de arhitectura si stilul atemporal. Acesta, cu ajutorul designerului de interior Isabel Lopez si arhitectului Marin Marta, a restaurat complet casa. Interiorul este practic complet modificat, insa pastreaza pe alocuri detalii vintage, iar exteriorul este renovat, dar a pastrat aspectul original.
Această casa este un vis devenit realitate pentru proprietar, iar pentru noi o lectie veritabila de restaurare.

casa restaurata -lectie de restaurare

terasa - casa restaurata -lectie de restaurare

hol cu semineu casa restaurata -lectie de restaurare

bucatarie cu accente vintage casa restaurata -lectie de restaurare

bucatarie

living room in culori neutre

living room neutru

idei de design interior casa restaurata -lectie de restaurare

fotoliu cu fier forjat

detaliu din lemn masiv

casa dinainte de restaurare

casa dinainte de restaurare

Chapeau!

11 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

2 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou

    Vreau ai eu un con….de unde pot achizitiona?