Dacă v-a plăcut articolul cu Bicicleta din lemn atunci sunt sigur că si interiorul din lemn de nuc pentru masina proprie realizat de Mihail Luxandra va avea aceeași apreciere.
Urmăresc de ceva vreme imaginile publicate pe profilul de Facebook și mă minunez de ce reușesc să facă două mâini dibace. Tâmplăria este cu totul la alt nivel aici e vorba și de artizanat. Cu mult timp în urmă am scris despre lemn și mașini și articolul – Design interior pentru barbati | 6 masini de top – a avut parte de o apreciere generală din partea cititorilor de gen masculin. Branduri de renume dintre producătorii auto mondiali adaugă sume colosale la opțiunile de echipare cu astfel de finețuri pentru limuzine de lux. Aprecierea este diferită sunt mulți care preferă să nu aibă lemn în mașină și cred că printre proprietarii de Mercedes este cel mai des întâlnită această părere. Nu sunt convins însă tind să cred că lemnul aplicat pe bord, schimbător și elementele decorative din uși este doar furnir, nu lemn masiv.
Ceea ce Mihail Luxandra a modificat la mașina personală, un Audi model de după 2001, este cu ceva peste echiparea de fabrică, din punctul meu de vedere. Faptul că totul este Custom made, modul în care a îmbrăcat volanul, cu păstrarea funcționalităților air-bag-ului, maneta de schimbător de viteze în care a încorporat modulatorul pentru radio și elementele de bord, totul fabricat din lemn de nuc, finisat și lăcuit, este operă de artă. Imaginile de mai jos surprind etapele realizării și poate că nu pare ceva foarte complicat însă vă asigur că e nevoie de multă muncă până să ajungi la final.
Consumul de materie primă, lemn de nuc, este redus, însă e nevoie de o selecție foarte atentă a lemnului pentru a elimina defectele de fibră care pot împieta prelucrarea atentă a detaliilor.
Ceea ce nu cunosc este costul unei astfel de operațiuni, însă am convingerea că nu se ridică nici pe departe la nivelul prețurilor de catalog de la opționalele dealerului auto. Cred că în discuția avută cu meșterul a menționat că 500 de EUR ar fi partea de volan, și sunt convins că mulți deținători de bolizi ar plăti relaxați această sumă pentru mașinile lor. Aveți mai sus link-ul către pagina meșterului de Facebook, dacă vă place ideea contactați-l direct.
Jos pălăria d-l Luxandra, păcat că Audi-ul meu nu valorează mai mult decât 4 volane îmbrăcate în lemn, că m-aș înscrie și eu la o astfel de minunăție. Țin la el mai mult de suflet și nu-l dau și nici nu-l schimb numai pentru că este o mașină care nu m-a lăsat la greu în ultimii 10 ani și nu mi-aș bate joc de ea să o dau pe bani de nimic. Acum circul doar eu cu el, din când în când, și mă bucur de senzația șofatului ca și în 2006 când l-am achiziționat.