Apartamentul din București care are și living si dormitor echipate cu modelul de biblioteca Roma este o poveste în sine și durează de mai bine de 2 ani. Prima dată au achiziționat o biblioteca cu finisaj French Antik pentru living și au accesorizat-o cu un birou Bergen. Înălțimea atipică a camerelor de 3,20 m a impus realizarea unor corpuri supradimensionate, care au trebuit urcate la etajul 3 cu un utilaj, o nacelă închiriată. Rareori casa scărilor permite manevrarea unor corpuri de 2.00×2.00 m și de aceea montajul unor astfel de piese se justifică doar acolo unde utilizarea lor depășește un termen mediu de 10 ani.
Aprecierea pentru lemnul masiv de stejar a dus la o nouă comandă, care s-a concretizat printr-o nouă construcție derivată din modelul de biblioteca Roma, de data aceasta un set de corpuri ca și Arcul de Triumf, care încadrează o ușă. Utilizarea spațiului din zona de +2m ca spațiu de depozitare eficientizează foarte mult amenajarea interioară a locuințelor care dispun de zone superioare generoase în camere. Nu sunt multe clădiri construite cu nivele care au spațiul interior de peste 3 m, majoritatea plafoanelor sunt situate în zona de 2,5 m. Sigur că e nevoie de o scară pentru a ajunge acolo sus, la dulapurile sau rafturile din partea superioară, însă tot la fel de bine știm cu toții că sunt multe lucruri care trebuie depozitate de la un sezon la altul. În loc să umpli pereții cu dulapuri, e preferabil dacă se poate să folosești spațiul superior de deasupra tocului ușilor pentru astfel de utilizări.
Biblioteca Roma modificată din dormitor a fost finisată White Mat, cu efect perlat, nu cred că am reușit surprinderea acestui finisaj în imagini. Camera avea dimensiuni reduse la nivelul pardoselii sifoarte generoase în parte superioară, de aceea și fotografierea a fost dificilă. Astfel de corpuri sunt unicate, acest apartament a fost mobilat cu aceste derivate din corpurile de bibliotecă Roma, tocmai datorită proprietarilor, un cuplu tânăr cu o răbdare peste limite. Fiind aproape tot timpul pe drumuri sau prinși cu job-ul, au avut răgaz ca să aștepte realizarea și montajul pieselor, exact așa cum și le-au dorit.
Anterior am mai prezentat tandemul biblioteca Roma și biroul Bergen în articolul – Bibliotecă si birou din stejar masiv – însă între timp, din primăvara anului 2017 nu mai fabricăm corpurile de bibliotecă, pentru că modelul a iesit din producția de serie. Admit că pe parcursul anului 2017 au mai fost cereri pentru acest tip de bibliotecă, însă chiar dacă toate însumate ar fi justificat producerea unei serii, nu puteam cere potențialilor beneficiari să aștepte 6-8 luni până putem să introducem în producție un lot complet. Personal, regret lipsa bibliotecii din portofoliul nostru curent, tocmai pentru că stilul constructiv și aspectul clasic al acestor corpuri cu scară sunt în continuare apreciate.
Regret calitatea imaginilor, însă au fost făcute după montaj, aproape de miezul nopții și folosind telefonul mobil. Voi ruga proprietarii sa imi trimita imagini mai bune si le voi adăuga ulterior.
Cu drag, de vremuri bune și frumoase.
Cum înțelegem noi bibliotecile, ca subiect și amplasare – Biblioteca dintr-o casă – în sufragerie sau în birou?
2 comentarii Adaugă comentariu
Bună ziua! Mă interesează și pe mine o bibliotecă lată de 4m și înaltă de 2,5m. Împărțită în 3 corpuri și cu un spațiu în corpul din mijloc pentru un televizor de 1,3×0,8m. Mă puteți ajuta?
Buna ziua, unde anume trebuie executata lucrarea? Fiind mobila la comanda, cred ca un atelier local ar trebui sa poata rezolva solicitarea dvs mai usor. Poate reusesc sa va fac o recomandare.