Doamna Ioana este un fost și viitor beneficiar al unor produse fabricate de noi, însă nici pe departe acest fapt nu este subiectul a ceea ce vreau să vă aduc la cunoștință. Doamna Ioana, este un meșter tâmplar, cu lucrări in lemn extrem de reușite, deși cu modestie consideră realizările domniei sale ca fiind stângace și posibil inexacte.
Eu cred cu totul altceva. Sunt mulți bărbați incapabili să execute asemenea lucrări în lemn.
Ceea ce doamna Ioana a reușit să facă pentru casa pe care o deține cu familia sa este incredibil, mai ales pentru cineva care nu lucrează lemnul în mod curent, și cu atât mai mult pentru o femeie. Ceea ce văd eu este demonstrația pură a ideii că dacă cineva își pune în minte să reușească, va găsi soluțiile de care are nevoie pentru a duce la îndeplinire ceea ce și-a propus.
Am căutat în zadar un email de unde să extrag textul unui domn care dorea un loc de joacă pentru copii săi, iar la recomandarea mea de a-l construi singur a negat conceptul și s-a pronunțat ferm că lasă asta pe seama unui om priceput. Doamna Ioana a construit pentru copii săi singură acest loc de joacă, plus mobilierul din camera copiilor, plus alte elemente din casă. Se poate domnule, se poate !
Țin foarte mult să exprim public aprecierea și admirația pentru o serie de lucrari in lemn, a ceea ce a putut face o femeie cu voință și să îndemn cu atât mai mult și pe alții să încerce. Am tot vorbit de satisfacție, aveți mai jos textul descriptiv trimis alături de imagini. Nu e nevoie de nici un comentariu în plus. Apreciați imaginile vă rog și citiți textul pe care l-am primit. Sunt chezaș asupra autenticității imaginilor.
”Vă mulțumesc frumos si in încheiere as dori sa va atașez câteva poze cu unele lucrări în lemn, din ceea ce am lucrat eu, nu pentru vânzare, ci doar cu si din drag pentru lemn si copiii mei. Lucrez cu lemn de rășinos, pentru că îl găsesc gata tras si rindeluit, iar eu nu am deocamdată aceste posibilități de prelucrare. Am ceva unelte, dar ele mă ajută doar de la stadiul de scândura rindeluita in sus. La piesele mari si grele, cum a fost locul de joaca pentru copii, am primit ajutor la asamblare din partea soțului meu, îmi era imposibil singură. Însă in rest, schițe, proiecte, calcule, debitări, finisări îmi aparțin in totalitate. Sunt convinsa ca ochiul dvs. profesionist va observa o mulțime de defecte, cu toate astea îndrăznesc sa vi le arat, deoarece , eu personal sunt mândră de ceea ce a ieșit.
Decorurile din camera copiilor sunt cusute si pictate tot de mine. La fel si pernele canapelei din interiorul căsuței de joaca. Sunt lucrări în lemn care le-am făcut mai la început.
Locul de joaca are acum si balustrade la pod, iar ușa are buton, clanță si zăvor. Pozele acestea le-am făcut anul trecut când terminasem ceea ce îmi propusesem până la momentul respectiv. Spațiul fără balustrada de lângă scară l-am gândit inițial pentru un topogan cu schelet de lemn , sau mai apoi, pentru o placă inclinată pe care sa urce trăgându-se de o frânghie. Am întâmpinat greutăți în a obține aprobarea :), motivul fiind iarba de dedesubt care nu va mai creste. Ținând cont ca sub tot ansamblul iarba are deja probleme in a creste frumos, cred ca insistând puțin voi primi unda verde. Înăuntru, pe lângă canapeaua din poza 11, vreau sa fac o bucătărie de joaca, cu frigider (pe post de loc de depozitare jucării), chiuveta si aragaz. Îmi doresc sa am suficient timp și sa fie gata până de Crăciun.
Lucrări în lemn
Grilajul pe care l-am folosit la raftul de bucătărie din poza 12 l-am cumpărat de-a gata si am construit restul in jurul lui.
Camera de joaca din ultimele 2 poze este încă in lucru. Scena este totodată si masca de calorifer , de aceea blatul (podeaua) are balamale si se poate ridica pentru a permite accesul la calorifer. Va avea o cortina (este in lucru). Urmează un teatru de păpuși, o taraba/magazin si o masa pentru Lego/trenulețe.
Vă mulțumesc de asemenea pentru aprecieri, venind de la dvs. înseamnă mult pentru mine. Într-adevăr la locul de joaca am muncit foarte mult si pe parcurs mă mai întrebam daca m-as fi apucat de el daca știam de la început cat va fi de lucru. Sau cât de mult va costa, pentru ca a costat mult mai mult decât calculasem la început. Aproape toți cei care l-au văzut m-au întrebat daca a costat mai mult sau mai puțin decât dacă l-am fi cumpărat de-a gata. Iar întrebarea aceasta pe mine mă încuia, pentru ca nu știam cum as putea sa compar. Nu mi-am dorit sa am acolo ceva luat de-a gata, scopul nu a fost sa aibă copiii niște leagăne in curte, ci sa aibă ceva lucrat de mine/noi, să vadă și să învețe cât de multe poți face cu mâinile tale daca iți dorești cu adevărat.
E drăguț că de cele mai multe ori mă întreabă „mami îmi faci asta?” în loc de „mami îmi cumperi asta?„
Mă simt onorată că doriți să prezentați pozele cu lucrările mele pe blogul dvs. Prefer așa, fără nume, nu-mi doresc reclama pentru mine personal, ci doar mi-ar plăcea ca ceea ce am lucrat să-i ajute si să-i motiveze pe cei care își doresc sa se apuce de lucrări în lemn, dar din anumite motive încă nu îndrăznesc.”
Ce ziceți? eu am rămas mut de uimire când am văzut imaginile.
Mă-nclin în fața dvs, doamna Ioana, din zona Bucureștilor !
11 comentarii Adaugă comentariu
Foarte frumos! Felicitari pentru proiectele minunate! Imi place sa vad cand cineva are curajul sa faca singur asa ceva.
Felicitari mele doamnei Ioana, imi plac mult lucrari dansei.
Foarte frumos ! Felicitari .
felicitari doamnei Ioana
intradevar sunt lucrate de ea
spun asta pentru ca le-am vazut de la stadiul de proiect prezentate pe un sait cu un alt obiect de activitate
daca voi avea aprobarea dumneaei voi spune si numele saitului
multa lume nu crede ca e facut de ea dar este
demonstreaza ca cine isi doreste cu adevarat reuseste
copii e sunt binecuvantati cu o asa mama si tata
Am primit in mod direct de la d-na Ioana aceste imagini si lucrari. Nu cred ca este relevant numele unui alt site pe care s-au publicat ceea ce a realizat, daca era vorba de un site personal, banuiesc ca ar fi mentionat in emailuri si solicita dumneaei mentionare. Puteti daca considerati necesar sa publicati acest nume, nu suntem impotriva.
doamna ioana chiar se pricepe
locul de joaca m-a inspirat de cand l-am vazut
m-am bucurat cand l-am revazut la dv in articol
a fost nevoie de multa munca si multa rabdare pentru a realiza asa ceva
vroiam sa spun ca este construit de dumneaei personal
nu este necesar publicarea numelui sait-ului unde a prezentat cum l-a lucrat
va urmaresc cu interes
Wow, este extraordinara doamna Ioana! Si eu ma tot gandesc sa ma apuc de facut lucrari mai mici, ceea ce am vazut aici este extraordinar, dar vocea pesimista imi tot spune nu vei reusi, doar visezi, nu ai timp, nu ai unelete, nu stii cum sa incepi etc. Ne-ar putea spune doamna ce unelte are? Care ar fi minimul necesar? Multumesc!
Am sa-i trimit d-nei Ioana un email ca sa vada comentariul dvs si sa raspunda daca poate.
Buna Raluca, ma bucur ca lucrarile mele te motiveaza, iar daca eu pot atunci vei putea si tu, trebuie doar sa ai incredere in tine.
Uneltele mele sunt preponderent din gama hobby/diy, nu profesionale, dar isi fac treaba acceptabil. Le-am adunat in timp, pe masura ce descopeream ca devin indispensabile pentru proiectul in curs si consideram ca merita cheltuiala. Atunci cand am facut paturile copiilor, al doilea proiect parca, dupa nisipar, aveam bormasina si surubelnita electrica, circular unghiular , fierastrau pendular si slefuitor. Si un undercover jig, care desi hulit de majoritatea tamplarilor profesionisti , pentru mine, la nivel de hobby, este comod, la indemana si obtin rezultate bune. Nu-l folosesc la imbinari care necesita rezistenta. Am simtit atunci insa lipsa unui circular cu masa, la care sa tai scandurile longitudinal la latimea dorita. Drept urmare acesta a fost urmatoarea achizitie, mai ales stiind ca urma sa ma apuc de locul de joaca. Apoi, in timp ce lucram la locul de joaca, a urmat masina de frezat, care mi-a fost de mare ajutor si pe care am folosit-o mult si la proiectele ulterioare. Apoi circularul de mana, dar pana la el, cred ca reusesti sa-ti faci treaba si fara. Mai sunt cleme si menghine care-ti vor fi necesare. Eu nu am multe, mi-ar mai trebui, dar deocamdata ca descurc cu cateva menghine rapide, o menghina de imbinare la 90 de grade si una pentru rame, cu panglica.
Cam astea sunt, sotul meu mai are flex si aparat de sudura si chiar l-am pus la treaba de cateva ori atunci cand am avut nevoie sa-mi faca sau sa-mi modifice cate un suport de metal (asta s-a intamplat in special la locul de joaca).
Iti doresc mult succes , nu trebuie decat sa crezi in tine si vei vedea ca vei ramane surprinsa de ce poti face.
Multumesc pentru raspunsul amplu, il voi analiza in detaliu, deocamdata suna a limba straina. Mult succes in proiectele viitoare!
Surprinzător cum cu pasiune și intuiție feminină (care poate e ingredientul esențial) ies la iveală lucruri atât de frumoase. Sunteți un exemplu, doamna Ioana! Noi căutam de mult căsuța ideală pentru fetițele noastre și am rămas îndelung s-o studiem pe cea concepută de dumneavoastră. Eu și soția mea v-am fi profund recunoscători dacă ati accepta sa ne ghidați puțin ca sa reușim sa ne bucurăm și noi prințesele.