Machete din lemn pentru căsuțe de inspirație tradițională

Casuta Lipoveneasca machete din lemn

Mi-amintesc imaginea cu conducătorul suprem care atingea cu un indicator subțire machete de dimensiuni mici pe o planșă cât un cartier pentru a se exprima asupra viziunii pe care o are. Nu era o glumă, deși atunci nimeni nu se gândea să pună la îndoială multitudinea de calități pe care le avea neîndoielnic omul respectiv. Azi, în orice benzinărie poți cumpăra Puzzle 3D cu machete de clădiri celebre de pe tot mapamondul, executate la scară.

macheta de casute din lemn

Zilele trecute am primit un email de la un inginer constructor din Râmnicu Sărat care a făcut o adevărată pasiune din construcția unor machete de căsuțe din lemn. Am acordat tuturor celor care mi-au trimis imagini frumoase cu lucrări în lemn spațiu în paginile acestei reviste și nu voi face altfel nici de această dată.

Casuta Cabana machete
Casuta Cabana

Deși utilitatea declarată este adresată segmentului decorativ, eu sunt convins că există birouri de arhitectură mari, în orașele capitală de județ mai răsărite ale României care n-au idee unde să găsească un producător de machete. Când un beneficiar dorește un proiect de 500.000 de euro pentru locuința sa, aș putea pune rămășag că se pot include în costurile de proiectare 200 de EURO, sau ceva mai mult în funcție de complexitate, pentru realizarea unei machete la scară mică.

Unde mai pui că la final chiar poate păstra macheta ca simbol al ideii de bază în interiorul construcției finite, ori biroul de arhitectură poate crea o panoplie de portofoliu folosind aceste machete.

Casuta taraneasca
Casuta taraneasca

M-aș bucura să aud păreri din parte d-lor arhitecți.

Textul descriptiv al motivației lui Florentin este mai jos, reprodus integral, la sfârșit găsiți și datele lui de contact:

Sunt din Ramnicu Sarat si de profesie sunt inginer in constructii. Pasiunea pentru lemn am descoperit-o acum cativa ani cand un prieten m-a invitat la el in atelier, si astfel, mi-am propus sa incerc ceva nou. In timpul liber realizam diverse obiecte de decor pentru cei din familie, ceva simplu la prima vedere. Insa pentru mine era ceva neobisnuit si ma simteam cuprins de o energie… si dorinta de perfectionare.

Casuta de la nunta mea machete
Casuta de la nunta mea machete
Fiind cuprins de valul pregatirilor pentru nunta am hotarat sa imi realizez propria casuta pentru dar. Desigur, ca aprecierile au fost peste asteptari si astfel am inceput sa le realizez si pentru prieteni. Apropo … acestea pot fi transformate foarte simplu si in cutii pentru bijuterii, deci au un dublu rol.
Dupa sarbatorile de iarna am renuntat la jobul de zi cu zi pentru a-mi urma pasiunea. M-am axat pe realizarea casutelor pentru dar de nunta, cutii de bijiuterii si alte obiecte decorative la scara mica.
Casuta stil cabana este realizata din lemn rotund de pin, fiind si cea mai complexa lucrare de pana acum.
Casuta lipoveneasca este cea mai recenta lucrare a mea. Am denumit-o asa deoarece la ferestrele casutei am fost inspirat de casele din zona Deltei Dunarii.
Casuta stil moara a fost conceputa cu gandul la o moara de apa cum era pe timpul strabunilor.
Casuta taraneasca este realizata din tego de plop vopsita cu lavabil de inalte calitate si cateva elemente din lemn de brad vizibile.
Casuta Xenia care are si o frumoasa lucarna este realizata din lemn de plop.
Cutia de bijiuterii este realizata ca si casuta cabana din lemn rotund de pin, are 3 compartimente in interior si a fost realizata pentru sotia mea de ziua ei:) Pentru fiecare comanda pot personaliza numele si ce mai doreste clientul.
Casuta Xenia
Casuta Xenia
Casuta Lipoveneasca machete din lemn
Casuta Lipoveneasca
Casuta moara
Casuta moara

Ca si particularitati comune, toate casutele au acoperisul pe balamale pentru depozitarea plicurilor si ulterior a bijiuteriilor, la acoperisul fiecarei casute s-au folosit peste 1000 de piese taiate si lipite manual. Acoperisul este realizat din furnir de cires si stejar. Dimensiunile aproximative ale fiecarei casute sunt 35L x 30l x 30h cm.”

Adresa de contact unde îl puteți găsi este bgabiflorentin@yahoo.com și site-ul lui – www. woodpassion. ro – care din păcate nu mai funcționează – 30 Noiembrie 2019

Catalog mobila lemn masiv mese scaune stejar

Casuta de la nunta mea machete
8 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.