Am selectat dintre imaginile surprinse la Maison&Objet 2016 și cred că doar publicând pe rând aceste imagini și comentându-le pot reitera tot amalgamul de sentimente încercat. Am văzut ingeniozitate, am văzut tradiții renăscute, piese surprinzător de simple sau insuficient de bine gândite. Toate se vor vinde și vor găsi undeva un spațiu în bugetele economice ale cuiva. Nimic dintre toate cele văzute, fie că mi-au plăcut, fie că nu, nu va rămâne fără o apreciere undeva. Țin pumnii celor câteva firme românești prezente și mi-aș dori să le meargă extrem de bine, pentru a justifica efortul financiar făcut pentru a ajunge acolo.
Un stand cu design simplu, similar cu stilul de prezentare românesc, adică obiecte grupate pe categorii. Am remarcat axarea pe calitatea materialelor, diversitatea esențelor prezentate, dintre care nu a lipăsit stejarul, evident. Obiectele decorative realizate din fittinguri de instalații îmi arată că stilul Vintage-industrial, cu aspecte de rustic este încă pe val și se așteaptă continuarea aprecierii lui. Scaunele de piele asemănătoare cu modelul nostru Quadrant au fost tapițate destul de neglijent. Am remarcat masa cu scaune prinse de picioarele mesei, ca și bancurile de lucru de la ATP-ul școlii primare. Acolo soluția de turnare a ansamblului de sub blat e totul și de fapt asta reprezintă designul în totalitate.
Obiecte decorative și funcționale din lemn de măslin. Am scris despre munca Roxanei de la Cioplit dintr-o bucată și cred că se ridică la același rang de calitate, cu infinit mai mult suflet și personalitate.
Aici am remarcat porți asiatice autentice. Au fost demontate, puțin cosmetizare, însă am remarcat chiar și gunoi de grajd vechi și întărit pe unele piese. Sper să nu ajungem să vedem porți maramureșene sau alte piese de lemn cumparate pe bani de nimic și expuse ca maimuța-n talcioc ca excentricități. Nu-mi place deloc acest gen de comerț cu piese smulse din gospodăriile unor oameni care prețuiesc câțiva firfirei din cauza unei condiții modeste. O poartă maramureșeană nouă costa în jur de 15.000 de EURO și atât mi-aș dori să și rămână. Vrei, plătești, o iei de nouă, de la meșteri populari. Cred că acest panou de imagini e cel mai puțin apreciabil, am adunat aici ce nu mi-a plăcut.
Am remarcat o multitudine de standuri axate pe stilul vinatge iar dresoarele sau comodele cu usi au fost cele mai întâlnite. Prețurile de vânzare către retaileri de mobila mi s-au părut exagerate, adică 2500 de EURO dresorul verde din scara muzicanților din Bremen restilizată, chiar e mult. Apreciere a existat, oameni interesați mai mult decât privit erau la acest stand, de ce să nu recunosc.

masa de terasa
Recent am lucrat la un proiect care a implicat 27 de mese de terasa într-o locație exclusivistă așa că am stat pe sub toate piesele de grădină/exterior întîlnite la Maison&Objet 2016 ca să văd cum sunt construite. Mă declar satisfăcut de cele realizate de noi și încântat de frumusețea acestei mese rotunde. Simplitatea este cea mai bună soluție.
Acest stand reprezinta pentru mine idei și gânduri pentru direcția de dezvoltare pe care mi-ar place să o urmăm. Piesele erau foarte îngrijit realizate și chiar am găsit o variantă de masă pentru canapele poziționate de-a lungul unui perete. Sper să se vadă bine filmulețul, parte frumoasă este că tapițeria banchetei are o degajare pentru a putea mișca stanga dreapta masa. Maison&Objet 2016 este o resursă inepuizabilă pentru soluții de amenajare. Ar fi trebuit să duduie covorul roșu dintre standuri de arhitecti si designeri.
Fotografia în interior este un subiect care necesită aprobare din partea fiecărui expozant la Maison&Objet 2016. Astfel că este justificat prețul de intrare care îți dă acces pe tot parcursul expoziției, altfel nu ai timp să parcurgi toate halele din Parc de la Exposition – Villette.

fantastic …
Acest aranjament era poziționat în afara unui stand și rezultatul era chiar fantastic. E greu să ignori astfel de prezențe, chiar dacă ești femeie. Copii doreau toți să se urce și de aceea e postat acolo un anunț care cere să nu se facă fotografii cu oameni în ataș. Oricum, se vede că implicarea de a aduce ceva deosebit poate atinge cote nebanuite.
Nu pot adăuga tot ce am văzut acolo, este doar o trecere succintă în revistă. Mi-aș fi dorit și aș fi scris cu drag despre firmele românești care nu au mai fost prezente. Simt o umbră ce nu se poate ignora privitor la acest subiect, pe care l-am menționat în articolul anterior – Dezamagire romaneasca pentru expozitia Maison&Objet 2016
Citește și – Expowood 2018 – Brasov – WoodIQ – sponsor de diamant sau Milan Design Week – locul pentru designerii de mobilier
Cu bine, pe la anu’ !