Când vine vorba de wooden gears, subiectul pe care vreau să-l abordăm azi, cea mai întâlnită traducere face referire la unelte din lemn, deși, eu am ales să vi le prezint sub forma de mecanism din lemn. Veți înțelege de ce am ales acest nume și de ce l-am numit o construcție inginerească. Mărturisesc că informațiile le-am găsit pe siteuri din America de Nord și-am fost plăcut surprinsă de abundența de clipuri, descrieri și explicații ale celor pasionați de acest subiect. Construcția lor cere timp, îndemânare și unelte specifice, pe lângă cunoștințele tehnice.
Totul a pornit de la acest clip, intrigată de întrebarea pusă: Aceste mecanisme chiar funcționează?
S-ar putea să îți placă și V-ați jucat la școală cu trusa de traforaj?
Se pare că da! Să mă ierte inginerii dacă nu am descris corect lucrarea, accept cu inima deschisă eventualele corecturi. M-am gândit mult dacă construcția unui astfel de mecanism poate fi încadrată la aceea parte a noastră care ține de pasiuni, curiozitate sau mai mult de partea analitică a minții, cea care vrea să înțeleagă. Universul e cel mai mare și cel dintâi inginer, bănuiesc că toți avem înscrisă în noi capacitatea de a construi sau de a repara ori cum am auzit-o într-o prezentare: inginerii pun lumea în mișcare!
Dacă credeți că vă pasionează subiectul, vă recomand informațiile de pe siteul woodgears.ca, secțiunea de How To este foarte amplă. Placajul folosit pentru construcția mecanismelor trebuie să fie de foarte bună calitate. Placajul normal, cel din lemn de brad sau molid, se pare că nu este potrivit, având straturi mai grosiere. Este preferat placajul din lemn de mesteacăn. Am dat o raită vizuală printre magazinele de bricolaj și nu prea am găsit ce cred eu că e necesar, însă furnizori de placaj de mesteacăn se găsesc destui pe google. Spor la bricolaj! Așteptăm imagini cu lucrările dvs! 🙂