Mesteritul pentru mine nu reprezintă doar o acțiune a unui om specializat pe un anumit domeniu, ci toate acțiunile pe care le facem cu scopul de a crea, aranja sau construi ceva. Poate îi dau termenului un alt înțeles, dar când muncesc și sunt sunată, la întrebarea ”Ce faci?” răspund că ”meșteresc”. Mesteritul e mai middle name 🙂 și nu-mi pare că sacrific ceva din mine când creez, așa cum ne-a învățat din școală Meșterul Manole.
Când am nevoie de inspirație sau să fiu încurajată că pot, ori când simt că îmi pierd încrederea în oameni și vreau să aud ceva frumos, caut online conferințe de la TED. Cele mai des mă uit la conferințe despre leadership, creativitate și mai nou, despre tot felul de măiestrii. Dacă nu ați urmărit conferințe de la ei, vă recomand, e vorba de oameni ca mine și ca dvs, care au reușit la un moment dat să facă ceva mai bine decât ceilalți și care-și împărtășesc din cunoștințe, experiențe și lecții!
Descoperă-i pe cei care redescoperă – Northmen – ghilda meșterilor tradiționali letonieni
Am auzit o poveste despre un bătrân portughez care a reușit să construiască un vehicul dintr-o bicicletă și o mașină de spălat. A făcut acest lucru pentru că nu avea posibilitatea să-și cumpere o mașină și pentru că avea nevoie de un mijloc de transport pentru familia lui. Dar mai important, a făcut acest vehicul pentru că a știut cum să îl facă. A învățat și a studiat cum se fac lucrurile și la ce folosesc.
Asta ne lipsește nouă!
Acum le avem pe toate de-a gata. Curiozitatea nu mai e stimulată, iar neștiind cum funcționează ceea ce cumpărăm, poate nu suntem pregătiți să facem o alegere corectă. Vorbim de fiabilitate dar nu știm ce anume o definește. Bucuria de azi vine din clipul ăsta pe care am vrut să vi-l împărtășesc, alături de gândul că astfel de imagini vor deveni încet, încet normale.
Cum vi se pare?