Mobila din lemn de stejar recuperat si restaurat

podele de lemn masiv podea din lemn de stejar recuperat

Am auzit, fara sa am certitudinea ca lemnul vechi, de peste 100 de ani, recuperat din diverse piese de mobilier vechi, din podele sau pardoseli din lemn de prin casele vechi, sau elemente de acoperis si tavane ale cladirilor vechi, ar fi la mare cautare printre amatorii de antichitati mobiliare. Ce stiu sigur e ca lemnul vechi are valoare, ca strainii il cauta, ca Maramuresul istoric si-a exportat multe case de lemn vechi, ca multe renovari de acoperisuri s-au finalizat cu transformarea lemnului in furnir de mare valoare, pentru parchet sau mobila pretuita de „straini”.

podele de lemn masiv
podea din lemn de stejar recuperat

Lemnul, chiar daca are 100 de ani, daca a stat in conditii de pastrare bune, nu l-a plouat, nu a suferit din cauza daunatorilor, daca a fost tratat corespunzator, atunci isi pastreaza calitatile. Chiar daca la suprafata culoarea se schimba, cade vopseaua, se innegreste, totusi interiorul ramane conservat si nealterat. Dupa o re-slefuire, eventual debitare pentru grinzile mari, bucata de lemn de stejar recuperat extrem de uscata si intarita isi arata fata frumoasa, ca si noua. De fapt noua pe bune, căci nu a mai vazut lumina zilei până atunci.

Din astfel de lemn, vechi ca vinul sau otetul balsamic, cunoscatorii isi doresc obiecte moderne, in forme actuale cu culori naturale, fara modificarea nuantei naturale a lemnului. Am remarcat o inclinatie spre finisaje simple, lac fara bait, fara colorant, in straturi putine.

Dintre cele mai frumoase modele pe care le-am gasit, pe care cumparatorul le apreciaza doar cand le atinge, prin pipait si simțind fibra curată a lemnului vă las sa apreciati daca sunt pe gustul vostru sau nu.

masa din stejar
Masa de hambar din stejar vechi recuperat vedere de ansamblu
masa din stejar
Masa de hambar din stejar vechi recuperat
masa din stejar
Masa de hambar din stejar vechi recuperat detaliu de constructie la picior
noptiera
noptiera din stejar vechi recuperat
noptiera
noptiera din stejar vechi recuperat detaliu
masa de lemn de stejar
Masa din lemn de stejar reconditionat cu picioare in arc
dormitor din lemn masiv
Pat de dormitor din lemn de stejar recuperat
pat de dormitor din lemn masiv
dormitor din lemn de stejar recuperat si reconditionat
dulap de lemn
Dulap cu rafturi din stejar vechi recuperat
suport din lemn
suport pentru vase de hrana la caini din lemn reciclat
masa si scaun
Set de masa si scaun din stejar vechi recuperat

suport pentru cada de baie

Americanii au o afinitate aparte pentru lemn vechi – recuperat. Consideră valoros orice aduce un aport de istorie, având în vedere cât de tânără este națiunea lor și cât de multă nevoie de confirmare are.

Cu drag, de bun gust.

pat de dormitor din lemn masiv
12 poze au fost adaugate la acest articol.

Vezi galeria →

3 comentarii Adaugă comentariu

  1. #1 Comentariu nou