Creez un nod gordian în mobilă sau amenajări interioare, cu siguranță, când oferi beneficiarilor propuneri fără a avea și soluția punerii în practică.
Particularitățile gusturilor sunt atât de variate încât mai bine de jumătate din cererile de mobilă sau mobilier se referă la piese fabricate la comandă. Internetul ăsta, bată-l vina, el este răspunzător de această varietate infinită de opțiuni de design pentru un domeniu căruia fiecare client acordă o atenție sporită. Procesul de achiziție al unui pix sau a unui cauciuc la mașină se termină după o selecție scurtă, dintr-o gamă practică prin evaluarea raportului preț/pretenții funcționale. Mobila, vestimentația, vacanțele sunt subiecte care apelează la simțul plăcerii fie că este preferința, gusturi sau estetică, omul dă banul pe ceea ce-i place.
Și e atât de greu să te mai hotărăști ce-ți place azi, pentru că paleta alegerilor este diversificată la extrem. Problema cea mai mare apare atunci când partea financiară nici nu te restricționează și culmea, cei cu scaun la cap, aleg să nu mai aleagă, ci să plătească serviciile unui arhitect sau a unui designer de interioare care să aleagă în numele lor.
De-a lungul timpului am găsit și eu piese de mobilă pe care vi le prezint CU TITLU INFORMATIV, pe care NU LE PRODUCEM, dar ne plac.
Bat cuie în talpa arhitecților sau fac un nod gordian, pentru că cu siguranță cineva se va trezi în situația de a aprecia vreunul dintre modelele de mai jos și o să vrea musai, musai să îl aibă.
Am încercat de câteva ori să satisfacem unele cereri ce nu fac parte din modelele fabricate în mod curent, dar realizarea unei piese cu titlu de prototip consumă timp și efort greu justificabil în prețul final. Frumos, frumos, unicat, unicat … dar nici să nu coste mult. Comparativ cu prețurile din cataloagele străine, unde se regăsesc multe dintre aceste piese, prețurile pentru un prototip ce ar reproduce acel design este cu siguranță mai mic, dar nu ajunge să fie totuși un chilipir. Și noi, cei ce producem mobila din lemn masiv de calitate putem fabrica orice, lemnul ne ascultă, acolo unde există voință există și soluții, dar nici nu ne vindem pielea de dragul aflatului în treabă.
Update 2017 – Am scris în contrapartidă un articol pe dos –Designul obiectelor din lemn… sau conceptul de Topoare cu lunetă
Negocierea prețurilor este un aspect pe care l-am întâlnit deformat atunci când un român vrea să cumpere ceva din Italia să zicem, unde i se cer mii de euro, dar ar vrea să găsească un producător român care să il facă pentru 500 de euro. Se mai vehiculează ideea de a ține banii în țară, mândrie națională, priceperea alor noștri, însă balcanismul reiese de multe ori la suprafață.
Cu drag, de frumos.