Acum 10 ani era parcă un moft să ai card, băncile ți le băgau pe gât ca un adaos încercând să împingă în față un segment financiar care nu beneficia de suport în teren. Țin minte ca mulți ani Metro, pe atunci singurul supermarket deschis în oraș accepta doar cardurile emise de banca din același consorțiu. Mi-a plăcut să folosesc cardul doar atunci când călătoream în străinătate. N-ai treabă cu schimbul valutar, nu mai stai ca la ușa cortului să cumperi forinți sau euro pentru vigneta de autostradă.
Încet, încet portmoneul s-a subțiat, apoi odată cu schimbarea monetară care a tăiat 4 de zero parcă bancnotele s-au împuținat. Portmoneul devine un accesoriu mai delicat, mai puțin bagaj, mai puțin volum. Siguranța banilor se transferă din vigilența asupra buzunarelor la atenția memorării corecte a PIN-ului de la card. Limitarea sumei ce poate fi retrasă protejează oarecum finanțele personale, deși pentru români, priceperea extragerii banilor s-a modernizat suficient cât să depășească bariera tehnologică a plasticului magnetic.
Marile case de design acordă o atenție acestui segment, doamnele apreciază la fel de mult atât utilitatea portmoneului plin cât și frumusețea execuției accesoriului atât de des folosit. Pielea rămâne cel mai folosit material pentru exteriorul unui portmoneu, dar parcă resticțiile autoimpuse de design se cer depășite. Lemnul, în special cel cu texturi deosebite, finisaje pretențioase, atent executate, suportă semnături celebre ale unor designeri care încearcă să se evidențieze. Cultura generală este un atu care cere cunoștințe diverse, iar capacitatea de a estima și evalua corect esența de lemn folosită la producerea mobilierului, a accesoriilor de decor interior mergănd până în domeniul vestimentar, la nasturi, tocuri de încălțăminte și accesorii din domeniul gablonțurilor. Un domn va prefera lemnul de stejar, sau de abanos, doamnele pot alege lemnul de trandafir sau de salcâm, cu miros de lămâiță, gama disponibilă este suficient de mare pentru toate gusturile.
Lemnul a ajuns să decoreze și portmonee în valoare de sute de dolari, prin efectul natural, caracterizat de trendul eco sau bio ce cuprinde protipendada oricărei nații. Subțierea teancului de bani face loc cardurilor, ceea ce permite folosirea spațiului din buzunar și din punct de vedere estetic. Pentru o bucurie reală la cumpărături, alege cardurile de la Piraeus Bank, Piraeus Visa Exclusive Gold și Piraeus Visa Exact care vă pot accesoriza cu succes portmoneul, asortându-se cromatic cu esențe de lemn nobile. Unde mai pui că îți și aduc 3% din valoarea cumpărăturilor efectuate inapoi în buzunar, pardon, pe card.
Poate nu vă vine să credeți că sunt frumoase, așa că uitați-vă la imagini.
Cu drag, de gusturi fine.
1 comentariu Adaugă comentariu
e o mana mai batrana, de aceea nu pare de dama 🙂 .. nu am inteles chiar tot ce ai scris Calin, dar una peste alta pare de bine. Iti multumesc mult pentru articolul tau, chiar sunt impresionata de cata poezie contine 🙂 . Daca in viitorul apropiat voi regasi adresa ta de mail si voi gasi deasemenea putin timp, iti voi trimite niste poze care sa iti mai lamureasca din nedumeriri. Nu m-am considerat nicicand o fata frumoasa, dar nici urata .. mainile atat au crescut ele … nu imi aduc aminte cat de mult imi placea sa fac treaba prin gradina, dar daca imi zicea mamaie sa fac, faceam. Poate ca de aceea au crescut mai mari si mai hotarate decat cele ale altor fete. Oricum imi aduc aminte cu mare placere de vacantele de la tara. :). Multumesc inca o data si iti doresc mult spor si inspiratie in tot ceea de iti place sa faci! Roxana